Grad Prelog: Izgradnja infrastrukture u Gospodarskoj zoni Sjever

Započeli radovi na kolničkoj konstrukciji u Gospodarskoj zoni Sjever

Projekt „Izgradnja infrastrukture u Gospodarskoj zoni u Prelogu – Sjever“, vrijedan više od 13 milijuna kuna, stigao je u fazu izvođenja radova na kolničkoj konstrukciji, odnosno asfaltiranju uličnih koridora UK 7, UK 8 i UK 9.

Radovi na projektu započeli su 8. travnja 2020. godine, uz pripremne i zemljane radove koji su prvi napravljeni, izvedeni su i radovi vezani za odvodnju, izgradnju sanitarne i oborinske kanalizacije te priključaka za svaku parcelu.

Nakon završetka radova na kanalizaciji započeli su radovi na asfaltiranja uličnih koridora UK 7, UK 8 i UK 9. Izrađen je nosivi sloj od asfalt betona (AC 22 base 50/70) za teško prometno opterećenje debljine 7,0 cm te habajući sloj od asfalt betona (AC 11 surf 50/70) za teško prometno opterećenje, debljine 4,0 cm. Također, izveden je i habajući sloj (AC 16 surf 50/70) za lako prometno opterećenje, debljine 6,0 cm na pješačkim stazama duž uličnih koridora.

Izvedeni su i radovi u okviru javne rasvjete, koji uključuju iskope, polaganje napojnog kabela u rov te zatrpavanje, uz postavu upozoravajuće trake. Na red su stigli i radovi na postavi tipskih temelja za stupove javne rasvjete i radovi na DTK mreži – iskop, postava kabela, zatrpavanje. Izvršena je i dobava te ugradnja montažnih zdenaca. Sve informacije vezane uz projekt nalaze se u letku kojeg je izradila tvrtka Pullulo d.o.o. iz Preloga.

Grad Prelog je potpisao Ugovor o financiranju projekta „Izgradnja infrastrukture u Gospodarskoj zoni u Prelogu – Sjever“ s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13.358.945,98 kuna (sa PDV – om), od čega 8.447.811,57 kuna čine bespovratna sredstva (85% projekta). Ugovor sa Ministarstvom potpisan je u okviru dodjele bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.. (m)