Grad Mursko Središće preuzima pogrebne usluge (poslove ukopa) na groblju Križovec – Peklenica

Obavještavaju se građani s područja grada Mursko Središće – naselja Peklenica i Križovec da Grad od 01. listopada 2018. godine preuzima pogrebne usluge – poslovi ukopa na groblju Križovec –  Peklenica. Za navedene usluge primjenjivat će se zajednički cjenik za groblje Mursko Središće i groblje Križovec – Peklenica.

Organizacija pogreba i sva plaćanja pogrebnih usluga od 01. listopada 2018. godine pa nadalje obavljat će se u Gradskoj upravi Grada Mursko Središće u Odsjeku za financije, proračun, društvene djelatnosti i socijalnu skrb. Članovi Udruge solidarne pogrebne pomoći u slučaju da ostvaruju ili smatraju da ostvaruju bilo kakav povrat troškova pogreba temeljem članstva u Udruzi solidarne pogrebne pomoći slobodni su se za isto obratiti navedenoj udruzi.

Grad Mursko Središće nikada do sad nije ostvario nikakve prihode od članarina spomenute udruge te temeljem toga ne postoji mogućnost bilo kakvog priznavanja troškova ukopa. Dosadašnji koncesionar također nije imao nikakvih drugih prihoda od spomenute udruge osim što mu je bila plaćena naknada za ukop.

(GMS, foto rt)