FICKO 2023′ – Festival Međimurske Žganice peti put

FICKO – Festival Međimurske Žganice je festival radosti, okupljanja ljudi koji se razumiju i poštuju. Ficko je festival samoukog umijeća koje živi u mnogim međimurskim domovima, žgajarama i prešama duže od sto godina.

Tek u minulih desetak godina počele su djelovati destilerije s ozbiljnijim ulaganjima, tehnologijama i znanjima. Prednjače Good Spirit, Murska dekla, Old Gods Distillery, Eko borovnice Lisjak, Stjepan Mesarić, Zvonko Petković i Radovan Zadravec, ali dominantnu i presudnu struju drži nekoliko tisuća obitelji od Štrigove do Donje Dubrave, od Murskog Središća do Kuršanca.

Ficko okuplja male i velike, prvenstveno istinski odlučne Međimurke i Međimurce kojima je želja i volja održati pa i omasoviti kvalitetu koja se zove Međimurska žganica. Načelnik Općine Selnica gospodin Ervin Vičević prepoznao je inicijativu i pomogao na sve načine da se festival udomi u Selnici.

Za dvanaest dana, točnije 29. lipnja, baš na Petrovo i Pavlovo ide peto izdanje festivala u selničkom Domu kulture na adresi Trg Sv. Marka 2. Sve prijave i info moguće je realizirati s predsjednikom udruge MŽ Brankom Perčićem na broj 091 581 4222. Publika će u dvoranu ući točno u 17:00, a za izlagače i proizvođače organiziran je stručni susret s prof. Marinom Mihaljevićem Žuljom, prvim autoritetom za destilate u Hrvata u 15:00h. Svi su sadržaji i posjete besplatni.

Dobrodošli!

Udruga Međimurska Žganica