DUBRAVKA NOVAK IZ SELNICE OTVARA VRTIĆ U OPĆINI MARTIJANEC!

Martijanec je općina u sjeverozapadnom djelu Hrvatske udaljena od Varaždina petnaestak kilometara. Iz tog najstarijeg naselja Ludbreške Podravine potječe Dubravka Novak, međimurska snaha koja živi u Selnici. Ova majka troje djece koju odlikuju upornost i strpljenje odlučila se okušati u nepredvidivim poduzetničkim vodama i u svome rodnom kraju otvoriti dječji vrtić. Jedan od razloga je svakako i taj što Martijanec vrtić nema i za njim postoji velika potreba. Dubravka na ovaj način želi dati svoj osobni doprinos razvoju toga kraja što joj je nakon mnogih peripetija i zavrzlama s birokracijom na kraju uspjelo.

Tako su ovih dana počeli radovi na izgradnji vrtića „Duda“ koji će kada bude završen moći primiti pedesetak djece. Na ostvarenju ovog projekta, danas sretnoj novopečenoj poduzetnici izuzetno je pomogao načelnik Općine Selnica Ervin Vičević savjetima i uputama, a uvijek je nastojao da joj odgovori na sve nejasnoće i mnoga pitanja koja su se redala jedna za drugim. Kao poduzetnici početnici nimalo joj nije bilo lako čemu svjedoči i prvi odbijeni zahtjev za kredit iako je imala svu potrebnu dokumentaciju i sve uvjete. No nekome valjda nije bila pogodna, ali ona od ideje nije odustajala što je na kraju dovelo do sretnog završetka.

U svemu tome, prema riječima Dubravke, velike zasluge ima ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat kao i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak koji ju je s njim povezao, a ne smijemo izostaviti ni pomoćnicu ministra Anu Mandac koja je također u svemu učestvovala. Ono što se prije nije moglo, sada odjednom postaje moguće pa je i ovo dokaz kako neki poduzetnike mogu kočiti i onemogućavati, a drugi vrlo djelotvorno pomagati kako bi oni mogli realizirali svoje nakane.

(R. Tomanić)