Društvo vinogradara i vinara Međimurja: Robert Horvat novi predsjednik „Hortus Croatiae“

Proteklog tjedna članovi Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ Štrigova održali su svoju redovnu izbornu skupštinu. Za novog predsjednika Društva izabran je Robert Horvat dok je njegov zamjenik David Štampar, dosadašnji predsjednik. Odabrani su i novi članovi Upravnog odbora (Cmrečnjak Marko, Kocijan Petar, Novak Martin, Dvanajščak Vuković Tea, Lovrec Krešimir, Tomšić Barbara, Jakopić Filip, Vuković Danijel, Preiner Nenad) te u Nadzorni odbor (Palašek Filip, Kovač Stanko, Hažić Tatjana, Medved Željko, Mikec Josip, Rudi Grula).

U svom izlaganju i izvještaju za 2022. godinu David Štampar rekao je da je cilj Udruge zaposlenje nove osobe po novom statutu koji je osvojen na Skupštini:

  • Ova udruga je 30 godina radila po principu volontiranja i znamo da ima previše posla za volontiranje. Trenutak je napraviti novi iskorak i otići stepenicu dalje. Upravo iz tog razloga smo priključili Općine i TZ gornjeg dijela Međimurja kako bi postigli upravo taj cilj. Privlačenje više turista i naravno prodaju na kućnom pragu cilj je i dalje rada ove Udruge. Tu su vezani i ponuđači privatnog smještaja, dobavljači kao i svi ostali sudionici na Vinskoj cesti. Novi financijski plan je ozbiljan i puno veći. Za novog zaposlenika kao i predsjednika ovo će biti velika odgovornost. Udruga se samim time profesionalizirala i sigurno bude rasla i polučit će bolje rezultate. – rekao je Štampar dok se direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Rudi Grula nadovezao:
  • Jedan od razloga zašto je došlo do uključivanja novih sudionika je da damo do znanja da nam je stalo do napretka ovog društva i cijelog vinskog biznisa. Ono po čemu smo drukčiji od drugih je što se vi vinari držite skupa, djelujete kao jedna velika obitelj. U vremenima koja su pred nama to će biti veoma bitno. Vi niste samo dio svog vlastitog biznisa, već ste se profilirali kao element gornjeg Međimurja. To prepoznaju gosti i turisti koji dolaze u naš kraj. Nisu bitne brojke već segment gostiju koji je spreman platiti vaše vino i vaš trud. Došli ste u fazu gdje se teško baviti udrugom i zahtjeva 8 sati rada dnevno zato ste danas odlučili u svoju udrugu uključiti i druge partnere, oni su to učinili u ime Općine i to govori koliko cijene vaš trud i znaju koliko ste važni. Izraženo je veliko povjerenje ovoj Udruzi od strane Županije, Općina i TZ-a. Biti će jako važna kvaliteta zaposlene osobe koja će raditi kao profesionalac za ovu Udrugu. Ne treba se bojati novih izazova, jer svaka situacija ima rješenje. Biti će sigurno problema, ali ćemo ih rješavati. Novom energijom na novi put. – ohrabrio je sve prisutne Rudi Grula.

David Štampar bio je predsjednik 8 godina te je na kraju Skupštine zahvalio svima na suradnji.

  • Zahvaljujem dosadašnjim članovima Upravnog odbora, posebno Tei Dvanajščak Vuković i Tatjani Hažić kao i svim vinarima na podršci tijekom ova dva mandata. Dva mandata su potpuno dovoljna, sad to mogu sa sigurnošću tvrditi. Vrijeme je za nove ljude sa svježim idejama. Zadovoljan sam svojim radom, radili smo puno ali i puno toga smo napravili. Bilo mi je drago i bila mi je velika čast. Novom predsjedniku želim puno sreće. – zaključio je Štampar.

U svom obraćanju načelnik Općine Štrigova, Stanislav Rebernik rekao je:

  • Svaka godišnja skupština je poseban događaj, a posebno ako je izborna. Danas je izuzetno teško naći ljude koji žele volontirati i napraviti nešto dobro za udrugu na posljetku i za širu zajednicu. Iz tog razloga trebamo dati poštovanje onima koji su taj posao obavljali do sad, a svakako želim dobro novom predsjedniku jer ga čeka izazovan posao. „Hortus Croatiae“ je slika Štrigove, Međimurja. Udruga „Hortus Croatiae“ je naš najjači štrigovski brand. U pripremi je projekt „Centra Pušipela“ i čeka se natječaj. Podršku Općine imate, samo hrabro dalje. – rekao je štrigovski načelnik.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Sv. Martin na Muri, Martin Srša:

  • Iz vaših izvještaja vidim da poslujete dobro i da ste jedna kompaktna udruga. Mislim da ste manifestaciju Urbanovo digli na jedan zavidni nivo. Zaista ste profesionalci! Interes Općine Sveti Martin je suradnja, ipak smo susjedi po bregima, usko smo povezani, vi proizvodnjom vina, mi turizmom, a turisti ne poznaju granice između Općina. Želim da priča uspije, svjestan sam da je svaki početak skup i vjerujem da će se naći osoba koja će biti kvalitetna gdje ćemo kroz zajedničku priču uspjeti povezati vinsku priču sa Murom što će polučiti definitivno bolji plasman vašeg vina. – hrabro i odlučno rekao je Martin Srša.

Na kraju, svim prisutnima obratio se novi predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ Štrigova, Robert Horvat:

  • Želim se zahvaliti svima na ukazanom povjerenju. Svjestan sam činjenice da na meni stoji velika odgovornost i spreman sam na sve izazove koje mi donosi ova funkcija na čelu ovog Društva. Posebno bih zahvalio dosadašnjem predsjedniku g. Davidu Štamparu što je odlično vodio Društvo i imao odlične ideje. Ovu je udrugu kvalitetno posložio i stavio je na visoku poziciju u vinskom svijetu Hrvatske, a i van nje. Namjera mi je nastaviti njegovim putem te od njega i članova naše udruge očekujem pomoć, zajedništvo i dijeljenje konstruktivnih ideja i savjeta. – rekao je novi predsjednik.

Novom predsjedniku, Upravnom odboru, članovima Društva želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

TERCA ART