Društveni dom u Loboru sve je bliže novom izgledu: Općini za iduću fazu obnove odobreno 30.000 eura

Društveni dom u Loboru nastavlja svoj put k ljepšem i ugodnijem prostoru, i to zahvaljujući Ministarstvu kulture i medija koje je i ove godine u okviru Javnog poziva Općini dodijelilo značajna financijska sredstva.

Naime, projekt obnove Društvenog doma Lobor provodi se u fazama prema financiranju, a za V. fazu projekta odobreno je 30.000 eura. Kako je rekla općinska načelnica Ljubica Jembrih, u prve četiri faze uređivala se unutrašnjost Doma, pri čemu je uređena pozornica, omogućen je pristup osobama s invaliditetom te su obnovljeni kompletna rasvjeta i razglas, odnosno nabavljena je nova multimedijalna oprema.

– Dobivenim sredstvima za IV. fazu projekta promijenjena su glavna ulazna vrata, kao i vrata unutar Društvenog doma. U V. fazi uredit ćemo glavnu, središnju salu za sva društvena događanja. Slijedi krečenje, promjena rasvjete i montaža klima uređaja te ćemo stari namještaj u potpunosti zamijeniti novim, a obnovu ćemo završiti vanjskom fasadnom omotnicom i promjenom fasade na Društvenom domu – rekla je načelnica Jembrih.

Kako dodaje, Društveni dom mjesto je na kojem se tijekom godine održavanju razna društvena i kulturna događanja, stoga je cilj obnove udrugama i mještanima koji ga koriste pružiti što ljepši i ugodniji ambijent, ali i funkcionalan prostor.

– Realizacijom svih faza projekata Dom će zasjati u potpuno novom ruhu te postati ugodno mjesto koje će upotpuniti smijeh, zabava i druženje mještana i cjelokupne zajednice – poručila je Ljubica Jembrih.

Općina Labor