DOMAĆA INVESTICIJA NAJBOLJA INVESTICIJA – MURSKO SREDIŠĆE POSTAO GRAD DIZALICA

U Murskom Središću ponovno možemo vidjeti građevinske dizalice. Nakon što je u Istarskom naselju prošle godine počela nicati nova stambena zgrada sa dvadesetak stanova nedugo iza toga započela je gradnja Doma za starije i nemoćne ,te dječjeg vrtića.

Sve su to privatne investicije domaćih poduzetnika i one su kao takve izuzetno korisne za lokalnu zajednicu jer zapošljavaju lokalne građevinske kapacitete i tako posredno smanjuju nezaposlenost.

U već spomenutim objektima posao će uskoro naći novih tridesetak osoba. Investicije koje provode  lokalni poduzetnici su najbolje jer je riječ o ljudima koji sa nama žive i zasigurno je njihova odgovornost prema zajednici puno veća, a sve to osigurava puno povoljniji  položaj i stabilnost za zaposlene.

Riječ je o investiciji Termo-insta sa partnerima u stambenu zgradu, tvrtka Sobočan-interijeri ulaže u Dom za starije i nemoćne – 15.000.000,00 kuna, a privatni investitior Damir Žilavec-Žika – 5.000.000,00 kuna u novi vrtić.

Riječ je o najmodernijoj i vrlo kvalitetnoj  gradnji. Tako će dom za starije i nemoćne biti jedan od najmodernijih u okruženju površine oko 2200 m2, a  dječji vrtić oko 800 m2 i također po svim EU standardima.

U domu će svoje mjesto naći 70 osoba, a vrtić će moći primiti u dvije jasličke i dvije vrtićke skupine do 80 djece. Vrtić počinje sa radom na jesen ove godine, a dom početkom iduće. Uvjeti  u tim objektima biti će potpuno „europski“.

Grad Mursko Središće oslobodio je temeljem pravilnika građevine vrtića i doma od komunalnog doprinosa i to je mjera kojom se potiče razvoj i pomaže investitore.

(tekst i foto GMS)