Do kraja idućeg mandata plaće rastu na 1.600, a mirovine na 750 eura

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i gradonačelnik Krapine te 2. na listi koalicije HDZ-HNS-HSLS-HUS-HDS za III. izbornu jedinicu, Zoran Gregurović, te saborski zastupnik u posljednjem sazivu i 6. na listi, Žarko Tušek, proveli su četvrtak prijepodne u druženju s građanima u Krapini na prostorima sajma.

Tom prilikom Gregurović i Tušek odgovarali su na pitanja građana oko svega što je Vlada RH-a napravila u posljednjem mandatu, posebice na području Krapinsko-zagorske županije.

-Ukupno je na području Krapinsko-zagorske županije ugovoreno 343 milijuna eura europskih sredstava. Za Grad Krapinu ugovoreno je 30 milijuna eura. U novom europskom proračunskom razdoblju osigurali smo 13,5 milijuna eura alokacije samo za Krapinu iz ITU mehanizma. U mandatu ove Vlade na području Krapinsko-zagorske županije  izgrađeno je, dograđeno i opremljeno, odnosno ugovoreno 37 dječjih vrtića i to 20 sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanje te  17 sredstvima Ministarstva poljoprivrede – podsjetio je Gregurović. Dodao je tome i velike projekte poput nastavka izgradnje Brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Zlatar Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum u vrijednosti od 212,3 milijuna eura, ali i ostale projekte u cestogradnji.

-Raspisan je natječaj za rekonstrukciju državne ceste D 74 od Krapine prema Jesenju na dionici od Žutnice do Gorjaka u vrijednosti od 8,6 milijuna eura. U pripremi su radnje za izgradnju četvrtu fazu spojne ceste Zabok – Krapina koja će biti impuls za daljnju gospodarsku aktivnost – zaključio je gradonačelnik Krapine.

Žarko Tušek podsjetio je kako je ova Vlada spremno reagirali u svim krizama i izazovima od koronakrize, preko potresa do energetske krize uzrokovane agresijom Rusije na Ukrajinu.

-Svojim mjerama Vlada je u koronakrizi sačuvala na stotine tisuća radnih mjesto od čega i dobar broj u Krapinsko-zagorskoj županiji. Također, spasila je i hrvatsko gospodarstvo a mjerama što se tiče cijene energenata sačuvala je standard naših sugrađana – kazao je Tušek.

Dvoje kandidata predstavilo je i predizborni program u kojem treba istaknuti kako se do kraja idućeg mandata prosječne plaće planiraju podići na 1600 eura, a mirovine na 750. Do kraja idućeg mandata svako dijete s područja treće izborne jedinice imat će svoje mjesto u vrtiću. Također, do kraja tog mandata uvest će se jednosmjenska nastava u sve škole na području III. izborne jedinice pa tako i na području Krapinsko-zagorske županije.

Tajništvo ŽO HDZ KZŽ