BKS Bank primila državno priznanje za najboljeg poslodavca  prijatelja obitelji u kategoriji srednjih trgovačkih društava

Juraj Pezelj, direktor Glavne podružnice Hrvatska, od strane Željke Josić, dr. med., državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, primio je državno priznanje za najboljeg poslodavca prijatelja obitelji u kategoriji srednjih trgovačkih društava. Također, u utorak je BKS Bank ponovno dodijeljen napredni MAMFORCE© GROW standard.

“Posebna je čast primiti državnu nagradu“, rekao je Juraj Pezelj, koji je predstavljao BKS Bank na svečanoj dodijeli priznanja. Usklađivanje poslovnog i obiteljskog života ima važnu  ulogu u BKS Bank Grupi. Iz tog je razloga u 2017. godini BKS Bank prvi puta dodijeljen MAMFORCE(C) standard. Od tada, BKS Bank kontinuirano povećava različite pogodnosti za zaposlenike te se danas ponosno nalazi među vodećim family-friendly tvrtkama. U utorak je BKS Bank sudjelovala na javnom događanju koje je organizirao MAMFORCE©,  na kojem joj je ponovno dodijeljen GROW standard za sljedeće tri godine. BKS Bank je posebno ponosna što je ovoga tjedna dvaput primila priznanje kao poslodavac prijatelj obitelji.

Brojne mjere prilagođene obitelji

Jedan od presudnih čimbenika za primanje državne nagrade odnosi se na činjenicu

da je    od samog početka izbijanja COVID 19 pandemije, zaposlenicima ponuđena mogućnost rada od kuće, zamjenske prostorije za rad i drugi radni aranžmani, što im je omogućilo visok stupanj fleksibilnosti i sigurnosti. Povjerenstvo je također procjenjivalo cjelokupan raspon pogodnosti koje trgovačko društvo nudi u cilju bolje usklađenosti profesionalnog i obiteljskog života zaposlenika, ali i učestalost korištenja te ponude. „Pored drugih pogodnosti, našim zaposlenicima nudimo izrazito fleksibilne radne aranžmane vezane uz radno vrijeme, potporu roditeljima za čuvanje djece tijekom školskih praznika, ‘Dječji kutak’ u kojemu djeca nakon škole mogu pisati domaću zadaću, programe podrške, zdravstveni program i još puno toga“, kazao je Pezelj.

Tihomir Zadražil, direktor Glavne podružnice Hrvatska, koji je predstavljao BKS Bank na dodijeli MAMFORCE© standarda, vidi nagrade kao poticaj za nastavak izgradnje Banke kao tvrtke prijatelja obitelji. „Aktivnosti u BKS Bank stvaraju win-win situaciju za zaposlenike i tvrtku. One povećavaju mogućnosti razvoja karijere za roditelje i pridonose zadovoljstvu i lojalnosti zaposlenika.“ Mjere će se stoga dodatno proširiti tijekom sljedeće      tri godine. Između ostalog, cilj je potaknuti i povećati broj očeva koji koriste roditeljski dopust i uvesti anonimnu i besplatnu vanjsku savjetodavnu službu za zaposlenike u teškim životnim situacijama.

Zadražil i Pezelj posebno se zahvaljuju svim zaposlenicima koji su kontinuirano       uključeni u provođenje aktivnosti, osobito voditeljici HR-a, Koraljki Tićac Daskijević.

Druga državna nagrada

Unutar Grupe, državna nagrada za najboljeg poslodavca prijatelja obitelji je drugo državno  priznanje dodijeljeno BKS Bank. Godine 2019. primila je Državnu nagradu za kvalitetu poslovanja za holistički vrhunski učinak u Austriji. Kvaliteta i održivost čine osnovu naše korporativne strategije. Već dugi niz godina BKS Bank provodi holističku strategiju održivosti u kojoj socijalne pogodnosti za zaposlenike imaju jednako važnu ulogu kao i širenje ponude održivih proizvoda i mjera zaštite klime,”

ističe član Uprave Alexander Novak, koji srdačno    čestita hrvatskom timu na nagradi.

Fotografija sa MAMFORCE© svečanosti ( fotograf: Božidar Prezelj)

Diana Kobas Dešković, čestita Tihomiru Zadražilu na naprednom MAMFORCE© GROW statusu

Fotografija sa svečane dodjele priznanja “Poslodavac prijatelj obitelji” za 2020. godinu  (fotograf: Kristina Kalafatić Sočković, Središnji državni ured za demografiju i mlade. Juraj Pezelj, direktor Glavne podružnice Hrvatska i Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Danijela Čavlović