Autorski tim studija Reci Da odradio radionicu „Kume, može jeftin logo?“

Autorski tim studija Reci Da se sa svojim radovima oku javnosti izlaže godinama i to skoro svaki dan. Druga, sasvim druga je to vibra kad osobno stanete pred publiku i to još onu koju uglavnom ne poznajete. Prihvatili smo ponudu Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u hipu i pripremili radionicu pod naslovom „Kume, može jeftin logo?“

Došli smo ležerno i samouvjereno, a onda nas je lecnuo pogled na ispunjenu dvoranu pa se satima pribirali dok radionica fizički nije završila. Iako predstavljaš djela koja si stvorio i s kojima živiš, bolje je da o tebi drugi govore. Govorom, slikom i zvukom pokušali smo reći što nam je bilo primarno u kreaciji logotipa, slogana, plakata, etikete, kataloga, monografije, primijenjene fotografije ili filma. Makar se nanizalo stotinjak usvojenih/realiziranih slajdova, nismo prešutjeli neuspjele pokušaje i raskinute ugovore.

Pet satnu koncentraciju publike umijeće je držati. Ako je tandem Ivan Goričanec & Denis Perčić & Leo Lesjak u nekim minutama „falija”, domaćin – Ivan Plačko i suradnici u TICM-u mogu nam se „osvetiti novom ponudom” prema kojoj vrata otvara silna dominacija ocjena 6 od 6 iz anketnih listića sudionika koji su dodatno poručili da smo bili zanimljivi, precizni, korisni i duhoviti, a s čašama pjenušca i Pušipela nedostižno originalni:—))). Hvala TICM-u za priliku, vinarijama Štampar i Tomšić na bocama pjenušca Urban White i Evelin, a zbog tri premium etikete Pušipela osobita hvala vinariji Cmrečnjak. Zahvale objavljujemo, a nove narudžbe znatiželjno iščekujemo!

Fotografije: Tomislav Breznik, Leo Lesjak, Denis Perčić

VIDEO: