AUTONOMNI CENTAR – KAKO ISKORISTITI PROSTOR BIVŠE VOJARNE U ČAKOVCU ?

Autonomni centar – ACT, u suradnji s drugim članicama Inicijativa 1729/2, u ponedjeljak 3. studenog s početkom u 17 sati, u dvorani Scheier u Čakovcu organizira javnu raspravu o potrebama, potencijalima i mogućnostima razvoja i implementacije projekta Društvenog centra Čakovec.

ACT Grupa je oko prostora na području bivše vojarne u Čakovcu okupila neformalnu i multidisciplinarnu zagovaračku inicijativu s ciljem uspostave samoodrživog modela korištenja i upravljanja ovim javnim resursom te uspostave društvenog i kulturnog centra. Uspostavljena je i partnerska suradnja s Grad Čakovec i Međimurska županija, vlasnikom zemljišta i nekretnina. Posljednjih nekoliko mjeseci odrađene su brojne aktivnosti, izrađen je idejni projekt budućeg Društvenog centra, a u sljedećoj fazi planirana je izrada investicijske studije kako bi projekt bio spreman za prijavu na natječaje za bespovratna sredstva iz europskih fondova.

Stoga vas ovim putem pozivamo na zajedničko promišljanje, javnu tribinu, o ideji Društvenog (društveno-kulturnog) centra i općenito razvoja u lokalnoj zajednici. 

Što je to društveni centar? Da li nam je i zašto potreban? Kakve sadržaje u njemu trebamo/želimo? Tko bi i kako trebao upravljati takvim centrom? Kako možemo doprinijeti razvoju centra? Koja je uloga organizacija civilnog društva, lokalne i regionalne samouprave, medija, javnih ustanova i pojedinaca/ki u tom procesu? Na koji način možemo osigurati samoodrživost takvog centra? … samo su neka od pitanja koje ćemo raspraviti na tribini.

Na javnoj raspravi kratka izlaganja imati će:
* Kristina Horvat Blažinović (HDLUM)
* Silvija Pucko (MURID-Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu)
* Karlo Kozar (Prostor CeZam Čakovec)
* Ivan Plačko (Tehnološko-inovacijski centar Međimurje)
* Darko Ciglar (Edukacija u ACT-u)

Facilitator javne rasprave je Stjepan Mikec (Institut za napredne tehnologije i komunikacije )

 

                                                                                        (Teo Petričević)