34 nove medalje vinskim liderima Varaždinske županije

Nakon održavanja 18. Decanter World Wine Awards 2021. na adrese uglednih vinarija Varaždinske županije stiglo je 8 srebrnih i 26 brončanih medalja! Po broju medalja Varaždinska županija je druga najuspješnija u Hrvatskoj, odmah iza Istarske. Logistička i organizacijska potpora Županije, osobito uloga Dragutina Vinceka – pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije te angažman Siniše Lasana, višestrukog hrvatskog sommelier prvaka i službenog vinskog Decanter suca bili su od iznimne pomoći u ostvarenju rezultata.

Siniša Lasan – „izbornik“ varaždinske vinske reprezentacije za ovogodišnje je ocjenjivanje u Londonu od 100 vina odabrao 46, a od poslanih uzoraka, 34 su nagrađena. Sva nagrađena vina imaju Decanter naljepnicu kao garanciju kvalitete, a u režiji međimurskog dizajn studija Reci Da oblikovana su i otisnuta dva atraktivna kataloga s detaljnim prikazom svih nagrađenih vina i vinarija namijenjen distribuciji turističkim uredima, smještajnim objektima i ugostiteljima, ali i za upoznavanje s karakteristikama svojstvenim za sorte i vina Varaždinske županije berbi 2019. i 2020.

Predstavljanje laureata, nagrađenih vina i kataloga upriličeno je u atriju Županijske palače. U ležernoj, ali gospodskoj atmosferi koja je opravdano potrajala!!!župan Anđelko Stričak prikladnom čestitanju dodao je tri zanimljive rečenice:
„Odličja s Decantara u rangu su s Olimpijskim medaljama za sportaše. Ostvaren je izniman podvig. Imamo tradiciju i znanje, no naši su proizvođači vina jako, jako skromni, a naša vina još uvijek nisu prepoznata i priznata kao neka iz drugih regija pa pozivam naše ugostitelje, hotelijere i građane da što više koristimo naša vina.

Tekst: Ivan Goričanec
Foto: Denis Perčić