Zrinska garda sudjelovala u koloni sjećanja u Čakovcu te na komemoraciji i koloni sjećanja u Škrabrnji

ČAKOVEC-ŠKABRNJA U počast žrtvama i herojima Vukovara i Škabrnje gardisti Zrinske garde s članovima rukovodstva predvođeni predsjednikom Đurom Belom sudjelovali su četvrtak 17.11.2022. u koloni sjećanja u Čakovcu povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Kolona je krenula od nogometnog igrališta NK Sloga Čakovec, kroz grad do rotora u Vukovarskoj ulici gdje su zapaljene svijeće, a završilo se kod spomenika braniteljima Domovinskog rata iz Međimurja u Perivoju Zrinskih u Čakovcu. Također, sudelovali su i na misnom slavlju za sve žrtve Domovinskog rata u župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu.

Na sam Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje gardisti su sa zapovjednikom Davorom Bratkovićem i nekoliko članova Zrinske garde bili u koloni sjećanja i na komemoraciji u Škabrnji i na taj način u ime svih članova i članica Zrinske garde odali počast i zahvalu svim žrtvama koje su stradale tijekom Domovinskog rata za slobodnu, samostalnu i neovisnu državu Hrvatsku.

Pavo Jazvić