ZLATNO GOSTUVAJE NK “MURE” HLAPIČINA

Pedeset godina uspješnog postojanja svakako je lijep period u radu jedne udruge. Upravo takav jubilej proslavio je NK “Mura” iz Hlapičine. Na taj svečani jubilej pozvali su mnogobrojne bivše igrače , funkcionere kao i prijatelje kluba.

Predsjednik kluba Dragutin Stojko ukratko je nazočne upoznao sa poviješću udruge. NK Mura službeno je registrirana 19.travnja 1965.godine iako se nogomet u samoj Hlapičini počeo igrati još davne 1934. godine točnije 8.srpnja kada je osnovana Sokolska četa Hlapičine pod okriljem Sokolskog društva u Murskom Središću. Prve očuvane slike hlapičinskih nogometaša potječu iz 1943. godine.

Najstariji živući nogometaš kao i osnivač kluba Ivan Nađ upoznao je prisutne o teškom i mukotrpnom radu kod osnivanja kluba , ali zajedništvo i dobra volja bili su tako veliki da oh ništa nije moglo spriječiti. Mnoge generacije igrača , trenera, članova upravnih odbora kao i njihovih predsjednika, tajnika, blagajnika prošle su kroz ovih pedeset godina i  u klubu su odlučili podijeliti  zahvalnice u povodu obljetnice  svima koji su u klubu radili volonterski bez ikakve naknade.

Zahvalnice su primili : Ivan Nađ , Josip Novak , Zvonko Zadravec ,Ivan(Darko) Špoljarić , Mladen Jekić , Zdravko Sobočan , Josip Perčić ,Stjpan Čignić ,Marijan Horvat , Zdravko Jurović ,Drago Špoljarić , Josip Nađ , Viktor Mauko , Stjepan Živčec , Dragutin Oletić , Branko Špoljarić , Ivan Sobočan , Robert Antoković ,Franjo Sobočan ,Dejan Oletić ,Melko Žalar , Zdravko Oletić ,  Zvonko Krištofić , Drgutin Jurović ,Dragutin Stojko , Dražen Oletić ,Branko Breznik , Josip Hren ,Ivan Perčić , Zlatko Brodarić , Tomo Šajnović ,Stjepan Vinko i Nikola Sbočan.

 

To su oni koji su primili zahvalnice, ali kako je rekao u svom svečanom govoru predsjednik Dragutin Stojko nema Hlapičonca koji na izravan ili neizravan način nije sudjelovao u nekakvoj akciji ili pomoći klubu. Stoga Mura ovom monografijom u povodu 50.obljetnice kluba odaje zahvalnost svima koji su zadužili NK Muru i barem dio svog slobodnog vremena stavili na raspolaganje klubu i pomogli u njegovom razvoju do današnjeg dana.

U ime NS Međimurja predsjednik  sudaca Međimurja Dragutin Vuk predao je plaketu u povodu obljetnice kao i uspješne suradnje kluba i saveza.

Skup je pozdravio i gradonačelnik M. Središća Dražen Srpak.

Istaknimo da su domaćini ovaj skup iskoristili  za predstavljanje monografije povodom 50.godišnjice kluba te najavu monografije Hlapičine i prestavljanje povijesnog nasljeđa Ivanovaca  (Dragutin Oletić ).

Normalno da su se  domaćini pobrinuli na završetku skupa počastiti svoje goste sa odličnom hranom i osvježavajućim pićem.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

unnamed (27)

unnamed (26)

unnamed (28)

unnamed (29)

unnamed (22)

unnamed (21)

unnamed (20)

unnamed (19)

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (8)

unnamed (9)

unnamed (10)

unnamed (11)

unnamed (12)

unnamed (14)

unnamed (15)

unnamed (16)

unnamed (17)

unnamed (18)

unnamed (23)

unnamed (25)

unnamed

unnamed (5)

unnamed (4)