Završnom svečanošću mali „Zmajići“ oprostili se od prekrasnih vrtićkih dana

Mališani Dječjeg vrtića Vesela loptica iz Preloga jučer su se prekrasnom završnom svečanošću, u dvorištu vrtića, oprostili od bezbrižnih vrtićkih dana te od jeseni spremno kreću u školu. Završna svečanost povodom njihovog skorašnjeg odlaska obilježena je jedinstvenom predstavom o njihovom odrastanju. Predstava je bila osmišljena kao rezime recitacija i pjesmica koje nisu ostale zaboravljene od jasličkih do predškolskih dana. Svoj nastup Zmajići su zaokružili izvedbom njihove eko himne „Čuvari planete“ na koju su posebno ponosni.

Lijepa scenografija, prekrasne recitacije, dirljive pjesmice i dijalozi raznježili su njihove roditelje, braću te djedove i bake, koji su ispunili dvorište modernog vrtića. „ U vrtiću se život upoznaje i voli, ono što naučiš u njemu pomaže ti u školi. Vrtić je stvoren za igru, druženje, zabavu i priču. Tu se prva prijateljstva i važna znanja stječu. Sve je jako brzo prošlo i vrijeme za pozdrav vrtiću je došlo.“, poručili su nam mali „Zmajići“.

Nakon odličnog nastupa, njihove najdraže odgojiteljice, Gordana Krajner i Tina Petković, nisu skrivale oduševljenje. Predstava je bila tek uvertira svečanoj dodjeli „maturantskih“ kapica za dvadesetak mališana koji s krajem ove pedagoške godine kreću u školu. Poput pravih maturanata, mališani su bili obučeni u crvene odore, a dodjela zasluženih kapica bila je posebno emotivna roditeljima koji su ispustili i pokoju suzu radosnica.

Ovih je godina naš vrtić bio sve – kazalište, pozornica, muzej, građevinsko zemljište, radiona, restoran, dom i sve ono što dječja mašta poželi. Uspomene koje su počele ovdje neće ovdje i završiti. Vjerujemo da će ih Zmajići nositi sa sobom gdje god bili i što god radili. Iza sebe ćemo kao generacija ostaviti lijepe stvari iz kojih su djeca naučila svašta. Postali su jači, samopouzdaniji i znanjem bogatiji. Uz dva velika projekta koji su trajali mjesecima, Zmajići su i uspjeli snimiti EKO himnu na koju smo posebno ponosni“. istaknule su odgojiteljice skupine „Zmajići“.

DV Vesela loptica i dalje slovi kao  jedan od najljepših i najfunkcionalnijih vrtića u Hrvatskoj, a na ukupno 868.40 m² posjeduje vlastitu dvoranu i bazen za obuku neplivača.

„Znatiželjno, sretno te sigurno dijete koje osvještava i razvija svoje potencijale nit je vodilja vrtića, stoga vrtić potiče djecu da kroz igru, učenje, kreativnost, stvaralaštvo i sport izgrađuju sebe i uvažavaju druge“, zaključila je ravnateljica Jasmina Bajus

Benjamin Bauer

Foto: Studio VIPRO