Završen projekt „Učenje stranih jezika za djecu hrvatskih branitelja“ – računalo ogranku UDVDR-a M. Središće

U Osnovnoj školi Ivanovec, 8. svibnja,   održan je  završetak projekta UDVDR-a „Učenje stranih jezika za djecu  hrvatskih branitelja“. Svečanoj podjeli uvjerenja nazočili su  pročelnica odjela za humanitarnu djelatnost UDVDR-a RH gđa. Dubravka Kutleša Herljević, pročelnica odjela  za financije UDVDR-a RH gđa. Milana Perica, ravnateljica škole stranih jezika „Sova“ Zagreb  gđa. Anamarija Oštrić, ravnateljica OŠ Ivanovec gđa. Palmina Novak, voditeljica tečaja prof. Ivana Gradečak,  te čelnici Podružnice Udruge predsjednik gosp. Stjepan Horvat, dopredsjednik gosp. Mladen Tkačec, tajnik gosp. Dražen Tkalec kao i roditelji polaznika tečaja.

Tečaj se održavao iz Engleskog jezika  A2.2. razine u trajanju od 70 nastavnih sati za djecu hrvatskih branitelja članova Udruge  iz Međimurske županije – učenike srednje škole. Besplatni tečaj  za 10 djece hrvatskih branitelja članova Udruge  provodio se u projektu Odjela za humanitarnu djelatnost Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske, a u suradnji sa Školom stranih jezika „Sova“ iz  Zagreba i Osnovnom školom Ivanovec.

Održavanje tečaja su financijski poduprli  Međimurska županija, Grad Čakovec,  Međimurske vode d.o.o. Čakovec, Humanitarna zaklada za djecu Hrvatske,  poduzeća Agathon tuche d.o.o. i Mraz projekt d.o.o.  iz  Zagreba. Uz uvjerenje o završetku tečaja polaznici su primili i prigodne poklone od strane Udruge za uspješan završetak tečaja.

Polaznici tečaja bili su  Melani Kovačić iz Šenkovca, Kristina Ružić iz Ivanovca, Natali Kovačić iz Šenkovca, Nika Horvat iz Mihovljana, Filip Tkalčec iz Ivanovca, Marko Šolja iz Brezja, Zrinka Banec iz Palovca, Marta Mrvac iz Mihovljana, Ema Gunc iz Mihovljana,  Luka Gunc iz Mihovljana.

Najbolje rezultate na završnom  ispitu su pokazali Natali  Kovačić i Marko Šolja za što su primili posebne nagrade.

Ovom prigodom Pročelnica je uručila i računalo za potrebe  ogranka Mursko Središće koje je primio predsjednik Mladen Kerovec.

(tekst i foto:Tajnik  podružnice

Dražen Tkalec, struč.spec.ing.admin.chris.)