Za Dan grada otvoreno novo dječje igralište

Za Dan grada Murskog Središća, 27. lipnja u 10.30 sati svečano je otvoreno novo dječje igralište smješteno u Martinskoj ulici, kod etno kuće.  Grad Mursko Središće aplicirao je na natječaj LAG-a Međimurski doli i bregi 19.2. – Provedba LRS – Mjera 7.4.1. i dobio pozitivnu Odluku o odabiru zahtjeva za potporu. Nakon toga potpisao je i Ugovor o financiranju s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju temeljem kojega će mu se isplatiti 300.000,00 kuna iz Programa ruralnog razvoja za rekonstrukciju dječjeg igrališta. Konačna vrijednost igrališta je blizu 370.000,00 kuna. Igralište je napravljeno u rudarskom stilu, s tunelima koji imitiraju rudne jame i vlakićem, te osim zabavne ima i edukativnu svrhu. Time će i najmlađi aktivno biti uključeni u intepretaciju rudarstva na području Murskog Središća.

Igralište je prigodno otvorio gradonačelnik Dražen Srpak, a prisustvovao je i predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak, te pojedini vijećnici i zainteresirani građani. Za najmlađe je bila pripremljena prigodna okrijepa, a darovani su i balonima. Još od petka kraj igrališta je instaliran napuhanac koji je plijenio pažnju.

Gradonačelnik je u svom govoru istaknuo da su djeca najveća vrijednost našeg grada i naša budućnost. Mi smo grad dobili samo na čuvanje, a onda ga ostavljamo njima. Naglasio je da će po završetku velikih infrastrukturnih projekata koji svake godine iziskiju milijune kune, gradski proračun u potpunosti okrenuti podizanju kvalitete života građana, dodatno sufinancirati gradski vrtić i u suradnji sa županijom prijaviti dogradnju osnovne škole na EU fondove kako bi se osigurala jednosmjenska nastava i više vremena za druženje roditelja i djece.

(GMS)