Vrijedni središćanski vatrogasci u mjesecu zaštite od požara održavaju niz aktivnosti

Članovi DVD-a Mursko Središće na čelu s predsjednicom Tanjom Smolković i zapovjednikom Rajkom Bogdanom u mjesecu svibnju, koji je ujedno i mjesec zaštite od požara, bili su više nego aktivni. Prvo su početkom mjeseca spalili „vuzmenku“ od granja koje su kod Spomen doma rudarstva i Murs-ekoma donijeli građani. Tako su samo oni upriličili tradicionalnu vuzmenku koja ove godine nije održana zbog epidemioloških razloga.

Vatrogasci napominju i upozoravaju građane da je u razdoblju od 03. svibnja do 01. listopada na snazi mjera zabrane spaljivanja smeća, otpada, granja i svega ostalog te ih mole da se toga pridržavaju.

Također 08. svibnja prisustvovali su svetoj misi za sve umrle i poginule članove DVD-a. Tom prilikom u crkvu Sv. Ladislava i Marije Kraljice, kip svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, nosio je i izložio na oltaru zapovjednik Rajko Bogdan.

Nakon mise ispred Vatrogasnog doma najstarijem vatrogascu Franji Kukovcu, predsjednica Tanja Smolković uručila je spomenicu za 60 godina rada u Društvu. Zanimljiva je činjenica da je Franjo Kukovec sudjelovao u izgradnji prvog Doma 1967. godine, kao i kod dogradnje i izgradnje novog 2006. godine.

Tu aktivnosti vrijednih vatrogasaca ne završavaju jer je krajem mjeseca planirana jedna vježba na kojoj će se pokazati spremnost članova. Za sada možemo samo kazati da se radi o vježbi evakuacije ljudi iz gorećeg objekta, a o svemu ostalome obavijestiti ćemo vas pravovremeno.

Na svemu ovome vrijednim vatrogascima možemo samo čestitati i pozdraviti ih njihovim pozdravom

VATRU GASI, BRATA SPASI!

(R. Tomanić, foto: R. Bogdan)