Volonterski ured Međimurja organizira radionicu “Izdavanje Potvrde o kompetencijama stečenima volontiranjem”

Volonterski rad, pored osobnog zadovoljstva kada se nekome pomogne, volonterima donosi pregršt novih iskustava i znanja. Da bi se to zabilježilo i vrednovalo, Zakon o volonterstvu predviđa mogućnost izdavanja Potvrde o kompetencijama stečenima volontiranjem za dugoročne volontere. Potvrda može biti korisna volonterima, posebno mladima, kod traženja posla ili za nastavak školovanja, zato što prati što je sve novog volonter naučio ili koje je vještine usavršio tijekom svog volontiranja.

Kako je Potvrda još uvijek malo korištena na našim prostorima, Volonterski ured Međimurja i ACT Grupa 27.11.2018. u Čakovcu organiziraju poludnevnu radionicu radi lakšeg razumijevanja važnosti Potvrde, a sudionici će kroz niz vježbi naučiti što je Potvrda, kada se ona izdaje, koji su koraci prije ispunjavanja Potvrde, što su kompetencije i kako ih pratiti. Radionica je namijenjena koordinatorima volontera i organizatorima volontiranja koji imaju stalne volontere.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti najkasnije do 23.11. ispunjavanjem obrasca (goo.gl/HLJL9H) koji se nalazi na web stranici Volonterskog ureda: volonterski-um.eu.

Sudjelovanje je besplatno, a za sve sudionike/ice bit će osiguran lagani ručak, osvježenja i radni materijali.

Radionica će se održati u sklopu ESF projekta „Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice“. Voditeljica radionice bit će Margareta Mihalic.

Margareta Mihalic,

voditeljica Volonterskog ureda Međimurja

(foto: VUM, ilustracija)