Važne obavijesti za građane PU međimurske – do daljnjega ukida se rad upravnih poslova u Policijskoj postaji Mursko Središće

Poslovi prijave i odjave prebivališta i boravišta građana

S obzirom na velik broj upita građana vezano uz rješavanje statusa prebivališta i boravišta, a u cilju dosljedne primjene Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te odluke ministra unutarnjih poslova o organizaciji rada Ministarstva unutarnjih poslova za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19, obavještavamo građane da su poslovi prijave i odjave prebivališta i boravišta obustavljeni u svim policijskim upravama i postajama na području Republike Hrvatske do prestanka okolnosti izazvanih pandemijom.

Obavijest građanima: Što je potrebno poduzeti ako je izgubljena prometna dozvola?

 U slučajevima kada je izgubljena prometna dozvola, stanice za tehnički pregled nisu u mogućnosti izdati novu prometnu dozvolu bez da stranka prethodno prijavi gubitak prometne dozvole nadležnoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji na čijem je području dozvola izgubljena. Takva prijava policiji potrebna je zbog raspisivanja potrage za izgubljenom prometnom dozvolom.

Kako bi se strankama izišlo u susret u novo nastaloj situacijom vezano uz pandemiju koronavirusa omogućeno je da građani gubitak prometne dozvole prijave djelatnicima stanica za tehnički pregled. Pritom će dati kratku pisanu izjavu o gubitku, a zatim se ona u elektronskom obliku dostavlja nadležnoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji zbog raspisivanja potrage.

Na taj način  omogućeno je građanima da na jednom mjestu obave poslove vezano uz gubitak prometne dozvole. Nakon zaprimanja obavijesti o gubitku prometne dozvole ustrojstvene jedinice Ministarstva unutarnjih poslova, bez odlaganja evidentirat će takve slučajeve te potom obavijestiti stanicu za tehnički pregled da može stranci izdati novu prometnu dozvolu.

Promjena radnog vremena upravnih poslova Policijske uprave međimurske

 Obavještavamo građane kako je zbog trenutne situacije s pandemijom koronavirusa te prilagodbe u organizaciji rada došlo do određenih promjena radnog vremena upravnih poslova svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske.

Do daljnjega upravni poslovi u sjedištu Policijske uprave međimurske u Čakovcu te u Policijskoj postaji Prelog obavljaju poslove rada sa strankama samo u neodgodivim i neophodnim situacijama svakog radnog dana, konkretno u ponedjeljak, srijedu, četvrtak i petak) od 7.30 do 15 sati, dok je utorkom radno vrijeme od 9 do 16.30 sati.

Ujedno, do daljnjega ukida se rad upravnih poslova u Policijskoj postaji Mursko Središće. Stranke koje su dosad koristile usluge spomenute ustrojstvene jedinice mogu sve potrebne poslove obaviti u sjedištu Policijske uprave u Čakovcu, sukladno izmijenjenoj satnici.

Hvala na razumijevanju!

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk