Uzbuđenje i veselje raste iz sata u sat…..PUTUJEMO ZA DUBROVNIK!!!

Sve je započelo na Porcijunkulovu u Čakovcu kada je Humanitarna udruga Fijolina odlučila donacije prikupljene na svojem štandu donirati našoj Udruzi udomitelja za jednodnevni izlet na more. Svi smo se uključili i volontirali na štandu tih dana Porcijunkulova. Prilikom jednog intervjua, jedan od osnivača Fijoline, Nenad Peršak, (koji je ujedno i svaki dan svirao na štandu), izjavio je kako bi bilo lijepo da prikupimo toliko sredstava da možemo otići do novo otvorenog Pelješkog mosta …. Tada nam je to bila neostvariva mogućnost, ali zahvaljujući dobrim ljudima i puno pozitive na našem štandu to se i ostvarilo. Kada smo krenuli planirati jednodnevni izlet do Pelješkog mosta  pojavila se ideja da naša djeca i većina udomitelja vjerojatno nikad neće imati priliku vidjeti DUBROVNIK, a kada smo već tako blizu možda bismo mogli i to priuštiti našoj djeci .

Krenuli smo u potragu prihvatljivog noćenja i san se eto počeo ostvarivati. Udomitelji  sami pokrivaju svoje noćenje u Trpnju na  Pelješcu, a troškove noćenja za djecu pokriva Udruga, također iz donacija dobrih ljudi…. I tako mi svi presretni i uzbuđeni krećemo s pripremama za dvodnevni izlet. Tada tek  shvaćamo da izlet i sam ulazak autobusa u Dubrovnik košta, i to dosta

Biti u Dubrovniku i ne prošetati po ZIDINAMA? Naravno i to košta, također dosta za naše prilike….. I tada nam tu priskače u pomoć, kao i uvijek do sada, gradonačelnik Murskog Središća, gospodin Dražen Srpak koji svojom direktnom komunikacijom s uredom gradonačelnika Dubrovnika priskrbljuje besplatan ulaz autobusa u DUBROVNIK i besplatne ulaznice za ZIDINE.

Uglavnom, presretni smo i jako, jako zahvalni svim sudionicima koji su se nesebično trudili i  omogućili nam ovakav poseban izlet.

Udruga udomitelja djece Međimurja