UVIBDR – Edukacijsko sportski susreti članova udruge s obiteljima

Prema Godišnjem planu rada UVIBDR, u subotu su se na prostoru objekta HVIDR-a uz rijeku Dravu u Kuršancu okupili branitelji iz 34. inženjerijske bojne sa  svojim obiteljima i uvaženim, uvijek dragim gostima.

O svim aktualnostima u pogledu stambenog zbrinjavanja, provedbu projekta uspostave veteranskih centara, preventivnih sistematskih pregleda, te psihološke i socijalne podrške za branitelje i stradalnike Domovinskog rata informiranje je provela voditeljica Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja, gospođa Sanja Jakopec.

Organizirale su se i provele rekreativne utakmice u odbojci, visećoj kuglani, pikadu i kartanju bele. Ova amaterska nadmetanja u sportskim disciplinama rezultirala su dobivanjem prijelaznih pehara.

Ovakvim druženjima sprječava se socijalna i društvena isključivost hrvatskih branitelja, a športske igre i tjelesne aktivnosti doprinose doživljaju pozitivnog zadovoljstva životom i njihovim funkcionalnim sposobnostima.

Za krepki obrok na žlicu pobrinuli su se provjereni „kuhari“, g. Anrašec Vlado, Strahija Stjepan i Halić Darko. Jela s roštilja pripremili su g. Darko Orehovec i Stanko Zadravec, a klipići, razni kolači i druge delicije i napici su bili iz kućne radinosti obitelji.

Druženju veterana 34. inženjerijske bojne pridružili su se uvaženi gosti: g. Željko Tomašić – predsjednik društva „Veteran“, g. Đuro Bel –predsjednik Zrinske garde, g. Mladen Magdalenić –  predsjednik Krovne udruge veterana 54. samostalne bojne, g. Darko Duhović –predstavnik Udruge veterana 7. gbr „Puma“, g. Pavo Jazvić –predsjednik HVIDR-a Jug sa svojim suradnicima.

Na kraju događanja svim učesnicima uručio se simbolični dar u obliku privjeska. Projekt  je financiran uz pomoć grada Čakovca.

Dragutin Remenar