Usvojen operativni plan Stožera civilne zaštite Međimurske županije za 2023.

Danas, 7. ožujka održana je deseta sjednica Stožera civilne zaštite Međimurske županije na kojoj su usvojeni planovi aktivnosti važni za pripremu protupožarne sezone 2023., kao i plan operativne provedbe u narednoj turističkoj i žetvenoj sezoni za područje naše Županije.

Uglavnom, riječ je o tehničkim odlukama, odnosno usklađivanju planova i aktivnosti s temeljnim i izvršnim dokumentom, tj. programom aktivnosti koji je donijela Vlada Republike Hrvatske. Siguran sam da ćemo odgovoriti svim zadaćama jer u okviru civilne zaštite raspolažemo s predanim, stručnim te nadasve humanim ljudima kojima i ovom prilikom zahvaljujem na trudu uloženom tijekom proteklih izazova, od pandemije do prihvata izbjeglica iz Ukrajine, a poznato je i da je članica tima HGSS-a – stanice Čakovec s potražnim psom sudjelovala u spašavanju ljudi iz ruševina u Turskoj“, rekao je u uvodu sjednice načelnik Stožera CZ-a Međimurske županije i zamjenik župana Josip Grivec, dodavši da je Međimurje vodeće i kada je riječ o mreži dobrovoljnih vatrogasnih društava kojih u našem kraju ima 85.

Usvojena je informacija o zadaćama utvrđenim Vladinim programom aktivnosti u narednom razdoblju, kao i izvješće o analizi protekle protupožarne sezone koje je iznio županijski vatrogasni zapovjednik Robert Meglić: „Tijekom 2022. intervenirali smo 1.020 puta, što je 13,33 posto više nego u 2021. godini kada je bilo 900 intervencija. Profesionalci su intervenirali u 256 slučajeva, a u ostalima se radilo ili o intervencijama dobrovoljnih vatrogasnih društava ili o zajedničkima. Na dislokaciji smo radili sa šest smjena u Zadarskoj županiji, na otoku Ugljanu, te prilikom poplave u Karlovačkoj županiji u čemu je sudjelovalo sedam naših vatrogasaca“, iznio je Robert Meglić, nakon čega su članovi Stožera jednoglasno usvojili plan aktivnosti u pripremi protupožarne sezone 2023., utvrdili županijski financijski plan za provođenje aktivnosti, te – također jednoglasno –  usvojili plan operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara za vrijeme naredne turističke i žetvene sezone za područje Međimurja.

Služba za poslove župana