UMRO JE JEDAN OD NAJSTARIJIH ČLANOVA DVD-a M. SREDIŠĆE STJEPAN BARAT-PIŠTA

U petak na posljednji ispraćaj vatrogasci DVD-a M.Središće i okolnih društva, kao i mnogi prijatelji ispratili su dragog prijatelja i vatrogasca Barat Stjepana, zvanog Pišta. Stjepan je 40 godina radio u dobrovoljnom vatrogasnom društvu na dobrobit mještana i grada M. Središće uz nesebično zalaganje i služenje.

”Stjepan je rođen 1939. godine, a u DVD je stupio kao ”odrasli” mladeći sa 27 godina, tj. 1966. godine. Za svoj rad primio j e srebernu i zlatno vatrogasno odlikovanje, brončanu i srebernu medalju za posebne zasluge te spomenice do 40 godina rada. Od 2002. Godine postao je članom veterana VZMŽ, te je tamo bio i član predsjedništva. Prošle godine proglašen je doživotnim počasnim članom predsjedništva.

Uvijek je bio u prvim redovima kada je bila potreba za intervencijom, pomaganjem u elementarnim nepogodama i sl. Zadnjih godina sudjelovao je na takmičenjima kao član ”B” ekipe našeg društva.  U svom radu je više puta svoje zdravlje i život stavljao na kocku, samo da svojom požrtvovnošću, znanjem i neustrašivošću pomogne potrebitima.  Kod adaptacije vatrogasnog doma bio je domar, što sama riječ govori da se brinuo o svemu što smo trebali izgraditi prilikom adaptacije. Zato dragi vatrogasac ”Pišta” hvala ti na svemu…”  istaknuli su vatrogasci DVD-a M. Središće prilikom ispraćaja na vječni počinak. (m)

unnamed

unnamed (1)