UDVDR klub Petrijanec slavi 18 godina od svog osnutka!

 Prije punih 18 godina započela sa svojim djelovanjem braniteljska udruga općine Petrijanec.

Mjesec i pol nakon osnivačke inicijative održan je Sabor UDVDR Kluba PETRIJANEC a samim time i početak rada novog društva u općini koji je  započeo na današnji dan 29.travnja 2005.godine.

Klub je polako rastao i aktivno se uključivao u rad i suradnju s udrugama i društvima u općini kao i gradu Varaždinu te Varaždinskoj županiji.

U školskoj godini 2013/14 započeli su suradnju s osnovnom školom Petrijanec. Suradnja je bila u sklopu projekta promicanja istine o Domovinskom ratu .

Kako su prolazile godine tako su povećali i broj osnovnih škola u sklopu njihovih aktivnosti o Domovinskom ratu.Tako su predavanja imali u II osnovnoj školi Čakovec i osnovnoj školi u Selnici u Međimurskoj županiji.

Do današnjih dana ostali prepoznatljivi po toj aktivnosti kao i na njihovom memorijalnom turniru u spomen na poginule iz Domovinskog rata njihove općine.

Danas su punoljetni i uz Božji blagoslov nastavit će i ubuduće tim putem kao što su radili do sada a posebno na promicanju istine o Domovinskom ratu.

Punoljetnost rada nastavljaju sa svetom Misom za sve poginule i preminule hrvatske branitelje koja će biti održana u nedjelju 30.04.u crkvi Svetog Petra i Pavla u Petrijancu. Jedan dio članova kluba bit će na hodočašću u Međugorju.

(Pavo Jazvić)