Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ prisustvovala obilježavanju 25. obljetnice oslobođenja Kupresa

Dana 3. i 4. studenog 2019. godine Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ prisustvovala je obilježavanju 25. obljetnice oslobođenja Kupresa. Svečanost su organizirale Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Kupres, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB i Općina Kupres, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

U nedjelju, 3. studenog, program obilježavanja uključivao je paljenje svijeća na spomen obilježjima Suho polje, Kupreško polje i Vukovarcima, zatim Sv. misu zadušnicu u Crkvi Svete obitelji, svečani mimohod kroz grad, svečanu akademiju u Hrvatskom domu kulture Kupres i druženje svih prisutnih.

U ponedjeljak, 4. studenog, povelje o suradnji i prijateljstvu potpisane su između Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i udruga sa kupreškog područja – Udruge obitelji hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, Udruge branitelja Domovinskog rata HVO-a, Udruge nositelja ratnih odličja i Udruge Kupreški kosci. Ispred Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ povelju je potpisao predsjednik Udruge Robert Puja, a ispred Kluba Osječko-baranjske županije „PUMA“ predsjednik Kluba Miroslav Tokić. Povelja o suradnji i prijateljstvu temelji se na međusobnom razumijevanju, ravnopravnosti i interesu o budućoj zajedničkoj suradnji, a cilj povelje je promocija i bolje korištenje komplementarnih resursa potpisnika, što će omogućiti ostvarenje zajedničkih ciljeva i jačanje već postojećih veza.

Ovim putem Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ zahvaljuje se organizatorima na pozivu i gostoprimstvu, posebice braći Čičak, kao i svima ostalima na ugodnom druženju.

http://udruga-puma.hr

(Pavo Jazvić, foto: PUMA)