Udruga udomitelja Međimurja: Dobro se dobrim vraća

Na Božićnom sajmu u organizaciji grada Mursko Središće, Udruga udomitelja djece Međimurja izložila je novogodišnji nakit i kolače koje su izradila udomljena i biološka djeca udomitelja te su za svoje radove sakupili dobrovoljni prilog koji smo namijenili u dobrotvorne svrhe drugim potrebitim organizacijama. Za sav prikupljeni novac udruga je kupila razne grickalice, sokove, kavu te bezalkoholni šampanjac. Sve je to bilo dogovoreno s ravnateljicom Doma za odrasle osobe iz Orehovice gospođom Suzanom Belović, koja je bila oduševljena našim pozivom te spomenula da se njih malo tko sjeti u danima darivanja i Božićno-novogodišnjih blagdana. Zbog situacije s pandemijom, nismo mogli ući u zajedničke prostorije i izravno se susresti s korisnicima doma, ali u dogovoru s ravnateljicom, udomljena djevojka Maja je prije ručka u blagovaoni otpjevala nekoliko božićnih pjesama te ih je time jako obradovala.

Novogodišnji nakit izrađivao se u sklopu projekta SIGURAN DOM (UP.02.2 2.06.0264) koji se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a Udruga udomitelja djece Međimurja je partner u projektu Centru za civilne inicijative iz Zagreba.

Materijal za pečenje kolača financirala je Međimurska županija po projektu „Koliko znamo, toliko vrijedimo“. U sklopu tog projekta provodimo pomoć u učenju te radionicu domaćinstva za udomljenu i biološku djecu u Međimurskoj županiji.

Ove godine odabrali smo Dom za odrasle osobe Orehovica, koji pruža smještaj psihičkim bolesnim osobama, a na smještaj u Domu primaju se korisnici na temelju zahtjeva i rješenja Centra za socijalnu skrb. U domu je smješteno više od 170 štićenika starosti od 18 pa nadalje, a prošle su godine primili desetak osoba iz Doma koji je bio pogođen potresom, te se još i danas nalaze kod njih.

Na kraju posjeta naša su srca bila ispunjena i vesela, te smo obećali da ćemo se više puta sjetiti na njih, a osoblje Doma puni zahvale ispratili su nas.

Udruga udomitelja Međimurja