Udruga udomitelja djece Međimurja predstavila gradonačelniku Grada Mursko Središće projekt „Različitost je most koji želim prijeći“

Asistentica na projektu, glavna voditeljica aktivnosti, predsjednica Udruge udomitelja djece Međimurja te dvoje sudionika projekta „Različitost je most koji želim prijeći“ predstavili su gradonačelniku Murskog Središće gospodinu Draženu Srpaku diseminaciju projekta. Upoznali su ga s aktivnostima koje su provodili na razmjeni mladih u Selcu ovog ljeta, tko su bili sudionici projekta, koji su ciljevi ostvareni projektom te kakve su aktivnosti dogovorene sa sudionicima za daljnje javljanje na Erasmus+ projekte.

Glavna voditeljica ukratko je upoznala gradonačelnika s glavnim ciljem projekta razmjene mladih. Glavni cilj bio je poticanje i osnaživanje udomljene djece i mladih, pretežito romske nacionalnosti, na aktivno sudjelovanje u životu zajednice, ukazati im da različitosti nisu problem i da svatko ima pravo na normalan život.

Glavna voditeljica predstavila je kako je ovaj projekt pomogao sudionicima razmjene: naučili su o povezivanju mladih i djece različitih nacionalnosti, s intelektualnim i ostalim poteškoćama, razgovaralo se o razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje su prisutne u društvu, vještine poput razgovora za posao ili pisanje životopisa koje će im kasnije biti važne za napredak i snalaženje u životu, stvorili su međusobnu podršku i motivaciju za uspjehom, za davanjem doprinosa u društvu u kojem žive i ravnopravnosti spolova.

Prisutni sudionici govorili su u ime ostalih sudionika kako je bilo na razmjeni, koja su iskustva i znanja stekli te da su takve razmjene izuzetno važne za mlade u udomiteljstvu i za mlade u lokalnoj zajednici.

Gradonačelnik je više nego spreman pomoći u svim daljnjim aktivnostima koje će Udruga provoditi pa je tako podrška grada kao vjetar u leđa za nadolazeće projekte.

Udruga udomitelja djece Međimurja