Udruga udomitelja djece Međimurja – obilježavanje Dana obitelji i udomiteljstva na Šetnici Sv. Barbare u Murskom Središću

Udruga udomitelja djece Međimurja aktivno se zalaže za promoviranje udomiteljstva u čemu poseban naglasak stavljaju i na važnost obitelji. Tim povodom ćemo u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad i pod pokroviteljstvom Grada Mursko Središće u nedjelju 19. svibnja Udruga udomitelja djece Međimurja – obilježavanje Dana obitelji i udomiteljstva na Šetnici Sv. Barbare u Murskom Središću objedinjeno obilježiti Međunarodni dan obitelji (koji se u cijelom svijetu obilježava 15. svibnja) i Nacionalni dan udomitelja (koji se od prošle godine sužbeno obilježava 31. svibnja). Vjerujemo da problem djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi nije odgovornost samo nadležnih instituacija, nego i svih nas.

Svatko može pomoći barem nekome. Iz tog razloga želimo javnosti i lokalnoj zajednici praktično pokazati kako žive udomiteljske obitelji u kojima roditeljsku ljubav djele biološka i udomljena djeca. Budite nam podrška i dođite se podružite sa svima nama.

Svojim dolaskom našoj ćete djeci poslati posebnu poruku da su važni i dragocjeni u svojoj zajednici bez obzira na različitosti. Očekuje vas bogati program s početkom u 15 sati uz nekoliko napuhanaca za djecu i atraktivne zabavne igre (skakanje u vrećama, potezanje užeta, nošenje jaja na žlici i sl.) dok će u kulturno-umjetničkom djelu nastupiti KUD MURA iz Murskog Središća, a goste nastaviti zabavljati legendarne ČRNE STRELE.

Djeca nas trebaju! Bolji i pravedniji svijet mogu graditi samo sretna i zadovoljna djeca koja odrastaju u krugu podržavajuće obitelji. Zato vas zovemo da nam se pridružite i provedete ugodno nedjeljeno poslijepodne s nama, našom djecom i našim obiteljima!

Vlado Hoblaj