Udruga udomitelja djece Međimurja i Udruga za obrazovanje Roma – UZOR, održali početnu konferenciju ESF projekta “Pouči me!”

Na Odsjeku Učiteljskog fakulteta u Čakovcu 6. travnja 2022. godine održana je početna konferencija ESF projekta “Pouči me!” Udruga udomitelja djece Međimurja je partner u navedenom projektu, a nositelj projekta je Udruga za obrazovanje Roma – UZOR.

U projektu će se provoditi aktivnosti sa svrhom usavršavanja sudionika programa, promicanja razvoja i unapređenje kvalitete života udomljene djece predškolske i osnovnoškolske dobi te potpore inkluziji djece (romske nacionalnosti) u odgojno-obrazovni sustav. Studenti volonteri će poučavanjem potaknuti djecu da ostvare svoje potencijale, a njihove udomitelje da omoguće udomljenoj djeci što kvalitetniji život.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 453.963,28 kn te su bespovratna sredstva osigurana od strane Europskog socijalnog fonda (385.868,79 kn) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (68.094,49 kn). Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.

Udruga udomitelja djece Međimurja