Udruga udomitelja djece Međimurja – Danu planete Zemlje posvetili projekt i radionicu “Osnaženi udomitelji, uspješnja djeca”

Sudionici projekta “Osnaženi udomitelji, uspješnja djeca” radionicu su posvetili Danu planeta Zemlje, te su tom prilikom crtežima izrazili svoje viđenje planeta Zemlje. Prije nego što su počeli crtati, voditeljica na projektu upoznala  je djecu kako je cilj potaknuti ljude na smanjenje upotrebe plastike za dobrobit zdravlja ljudi i planeta. Upotreba plastike preplavila je naš svijet i promjenila način na koji živimo. Tržište preplavljeno različitim jednokratnim plastičnim proizvodima ima za posljedicu zagađenje okoliša koji završava u tlu, jezerima, rijekama i morima.

Djeci je potrebna takva vrsta radionica jer ih motivira i osnažuje, a dogovoreno je da će slijedeća radionica biti u prirodi gdje će oni sami pokupiti smeće.

Ovaj program “Osnaženi udomitelji, uspješnija djeca” financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge udomitelja djece Međimurja i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovnoskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Udruga udomitelja djece Međimurja