Udruga studenata Međimurja zahvaljuje svima koji su pomogli u organizaciji projekta „Kam na faks?“

Udruga studenata Međimurja, u suradnji sa Srednjom školom Čakovec, organizirala je 28. rujna 2018. projekt „Kam na faks?“. Cilj projekta bio je informirati učenike završnih razreda srednjih škola o njihovim mogućnostima nastavka školovanja, o predmetima koje je potrebno položiti na državnoj maturi, te općenito o studentskom životu i akademskim obavezama. Maturanti su iz prve ruke mogli saznati sve što ih je zanimalo od onih koji su te brige i dileme već prošli.

Međimurske studentice i studenti, njih više od 70, predstavili su ukupno čak 34 fakulteta iz svih krajeva Hrvatske – od Zagreba, Osijeka, Rijeke, Varaždina i Čakovca, a našlo se nekoliko njih iz susjedne Slovenije i Austrije. Najviše pozornosti privukli su fakulteti tehničkog i medicinskog usmjerenja, ali interesa je bilo i za sve ostale prisutne fakultete. Ovim putem hvala svim studentima koji su nesebično podijelili svoja iskustva!

Potporu realizaciji projekta pružio je međimurski župan Matija Posavec, kojeg je na samom projektu predstavljao njegov izaslanik gospodin Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije. Otvaranju projekta prisustvovalo je i izaslanstvo grada Čakovca na čelu sa zamjenikom gradonačelnika gospodinom Zoranom Vidovićem i Davidom Vugrincem, pročelnikom Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove grada Čakovca. Sva tri gosta naglasila su važnost nastavka školovanja u Hrvatskoj te podijelili i svoja iskustva pri odabiru fakulteta. Također su pohvalili inicijativu Udruge studenata Međimurja i ponudili pomoć i daljnju suradnju.

Posebnu zahvalnost Udruga studenata Međimurja upućuje gospođi Gordani Ramušćak, ravnateljici Srednje škole Čakovec i njihovom osoblju koji su prepoznali važnost projekta, te pomogli u pripremama i realizaciji istog. Obrazovanje, koje povezuje i jednu i drugu stranu, kao i upoznavanje s mogućnostima nastavka istog, od ključne je važnosti za cijelo društvo. Gospođa Ramušćak ponudila je i daljnju suradnju jer kako kaže „uvijek će biti zainteresirani i pružiti podršku onim inicijativama koje doprinose boljitku učenika“.

Zahvalnost iskazujemo naposljetku i maturantima koji su se u velikom broju odazvali na projekt. Hvala vam što ste došli, postavljali pitanja i pokazali interes za nastavkom školovanja. Pokušali smo vam što je više moguće olakšati odabir i informirati vas o svemu što smo, ne tako davno, i mi prolazili. Svaka informacija, čak i ona najmanja, je izrazito bitna. Želimo vam svu sreću u učenju i pripremi za državnu maturu i nadamo se da ćete upisati fakultete koje želite. Sretno!

ALBUM FOTOGRAFIJA:

https://www.facebook.com/pg/UdrugaStudenataMedjimurja/photos/?tab=album&album_id=2092281464175392

LOVRO HORVAT