Udruga slijepih Međimurske županije: U zdravom tijelu, zdrav duh

Članovi Udruge slijepih Međimurske županije redovito se uključuju u sportsko-rekreativne aktivnosti. Najviše ovih aktivnosti organizira se preko trogodišnjeg programa „Rekrea(k)tiva“, čiju posljednju godinu provodi Udruga od 01.06.2019. do 31.05.2020. godine. Tako se članovi utorkom redovito uključuju u nordijsko hodanje, koje organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Osim toga, uključili su se i u plesni događaj Flashmove, a sudjelovali su i na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja koje je također organizirao Zavod. Jednom tjedno polaze teretanu, a odlaze i na plivanje na gradske bazene.

Sportske aktivnosti doprinose društvenoj integraciji slijepih osoba, utječu na njihov psihosocijalni razvoj, jačaju samostalnost i samopouzdanje i koriste njihovom zdravlju.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku financira program „Rekrea(k)tiva“ kojim Udruga pruža socijalne usluge te organizira aktivnosti za  slijepu djecu i odrasle slijepe osobe. Za slijepu djecu osigurava se kvalitetno provođenje slobodnog vremena, a odraslim slijepim osobama pružaju se usluge koje pridonose prevenciji njihove institucionalizacije i većoj kvaliteti života.

 

VODITELJICA PROGRAMA

        „REKREA(K)TIVA“

Marina Gašparić