Udruga slijepih Međimurske županije traži volontere

Udruga slijepih Međimurske županije u potrazi je za volonterima za rad sa slijepim osobama u sklopu programa „Osjetimo život“, koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike.

Traži se po jedan volonter za svako od sljedećih volonterskih mjesta:

  • Voditelj kreativnih radionica

Na kreativnim radionicama imat ćeš mogućnost kreativno se izraziti te probuditi maštu slijepih.

Rad će obuhvaćati: u suradnji s voditeljicom programa prilagođavanje već postojećih radionica te osmišljavanje novih, nabavku i pripremu materijala, vođenje radionica.

Prijavi se za ovo volontiranje ukoliko si kreativna osoba te možeš izdvojiti dva sata mjesečno.

  • Videća pratnja na nordijskom hodanju

Članovima Udruge potrebna je pomoć/videća pratnja u nordijskom hodanju.

Bavljenje sportskim aktivnostima povećava mobilnosti slijepih osoba i pozitivno utječe na njihovo zdravlje te doprinosi povećanju njihovog samopouzdanja. Druženjem i pomaganjem slijepoj osobi u sportskim aktivnostima, volonter pruža, ne samo pomoć, već i svoje prijateljstvo.

Udruga traži volontera koji će svaki utorak po jedan sat (tijekom travnja, svibnja, lipnja, rujna i listopada) hodati sa slijepim osobama u Perivoju Zrinskih.

  • Voditelj radionica međusobnog osnaživanja slijepih žena

Slijepe žene četiri puta godišnje sudjeluju na radionicama koje se provode s ciljem njihovog međusobnog osnaživanja.

Za vođenje ovih radionica tražimo volontera – socijalnog radnika, psihologa, rehabilitatora ili osobu slične struke.

  • Voditelj književnog kluba

Jednom mjesečno Udruga održava književni klub za članove na kojem oni čitaju, raspravljaju o knjigama, imaju mogućnost upoznavanja književnika i sl.

Tvoj posao će biti: čitati tijekom književnog kluba, moderirati rasprave o knjigama te u suradnji s voditeljicom programa dogovarati susrete s književnicima.

Za ovu poziciju tražimo književnog entuzijasta.

Prijavi se za volontiranje u Udruzi ako si: osoba senzibilizirana prema slijepim osobama, kreativna, pouzdana, snalažljiva, fleksibilna, druželjubiva, komunikativna, proaktivna i strpljiva.

Pomoći ćeš slijepim osobama obogatiti slobodno vrijeme i time pridonijeti održavanju njihova aktivnog života. Imat ćeš mogućnost raditi  na sebi kroz usvajanje novih znanja i vještina. Kroz kontakt s članovima i djelatnicima Udruge, upoznat ćeš se s načinom rada Udruge i karakteristikama rada sa slijepim osobama te steći nova iskustva i poznanstva. Volonterske sate upisat ćemo ti u volontersku knjižicu  te, po želji, izdati potvrdu o volontiranju. Bit će ti pružena kontinuirana podrška koordinatorice volontera te, po potrebi, stručnih osoba, koje će ti biti na raspolaganju za pomoć i savjete kroz vrijeme volontiranja.

Ako želiš pomagati drugima, te se ujedno i samoostvariti, ovo je prava prilika za tebe! Iskoristi je i prijavi se na: [email protected] ili 0916390005.

KOORDINATORICA VOLONTERA

Marina Gašparić