U Štrigovi, Podturnu i Pribislavcu provedene aktivnosti iz kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ i akcije „Mir i dobro“

Tijekom uspostavljenih punktova građani su dragovoljno predali ukupno 187 komada raznog streljiva kalibra do 14,5 mm, jedno topničko streljivo kalibra 20 mm i plinski pištolj

U utorak, srijedu i četvrtak, 4., 5. i 6. siječnja 2022. godine u prijepodnevnim satima u Štrigovi, Podturnu, Lončarevom naselju te Pribislavcu policijski službenici Policijskih postaja Mursko Središće i Čakovec korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su aktivnosti iz nacionalne preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ i operativne akcije „Mir i dobro“.

Tijekom uspostavljenih punktova građani su dragovoljno predali ukupno 187 komada raznog streljiva kalibra do 14,5 mm, jedno topničko streljivo kalibra 20 mm i plinski pištolj.

Predano oružje, streljivo i druga eksplozivna sredstva preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite Policijske uprave međimurske te ih je pohranio u skladištu do uništenja.

Provođenjem ovakvih preventivnih aktivnosti želimo potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja te utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima.

Potporu preventivnim aktivnostima u Podturnu, Lončarevom naselju svojim prisustvom dali su predstavnici Općine Podturen, a svim građanima koji su posjetili informativne punktove podijeljeni su prigodni informativni i promotivni materijali.

Podsjećamo građane kako nacionalna preventivna kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.

Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.

(tekst i foto: PUM)