U PU MEĐIMURSKOJ ODRŽANO PREDAVANJE „PODRŠKA I ZAŠTITA ŽRTAVA KAZNENIH DJELA“

U srijedu, 18. svibnja u Policijskoj upravi međimurskoj djelatnici Ministarstva pravosuđa, Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima, te djelatnica Odjela za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Zagrebu, održali su stručno predavanje na temu „Podrška i pomoć žrtvama kaznenih djela i prekršaja“.

Stručnu radionicu otvorio je načelnik Policijske uprave međimurske, Krunoslav Gosarić, koji je uz predstavljanje sudionika kao i ciljeva radionice istaknuo dobru suradnju s drugim državnim tijelima i institucijama.

Djelatnici Ministarstva pravosuđa, Nebojša Kovačević govorio je o novčanim naknadama žrtvama, a Maida Pamuković govorila je o temi obavještavanje žrtava o otpustu zatvorenika s izdržavanja kazne zatvora. Ujedno, predavanje na ovu temu Podrška žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja ispred Županijskog suda u Zagrebu održala je Ana Ergovoić Kuzmanović.

Snimka cijelog zaslona 19.5.2016. 125620

Cilj ove radionice bila je edukacija policijskih službenika u postupanju prema žrtvama kaznenih djela te iniciranje pomoći i podrške žrtvama. Ovakvim edukacijama policijskih službenika nastoji se povećati njihova svijest o potrebama žrtava te omogućiti postupanje sa žrtvama na nepristran, uljudan i profesionalan način. Važno je poboljšati položaj žrtve i svjedoka od počinjenja djela tijekom cijelog kaznenog odnosno prekršajnog postupka i nakon postupka, utjecati na poboljšanje statusa žrtve u društvu te osigurati lakšu rehabilitaciju žrtve u smislu vraćanja u zajednicu bez dodatnih trauma i osjećaja prepuštenosti samoj sebi.

(http://medjimurska.policija.hr/. foto PU međimurska)

Snimka cijelog zaslona 19.5.2016. 125556