U Pribislavcu i Belici provedene preventivne aktivnosti usmjerene prema najugroženijim sudionicima u cestovnom prometu

Svim posjetiteljima informativnog punkta podijeljeni su promidžbeni materijali osigurani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i Vijeća za prevenciju Međimurske županije

U srijedu i četvrtak, 17. i 18. siječnja ove godine u Pribislavcu i Belici (kod osnovne škole) preventivke iz Postaje prometne policije Čakovec, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, provele su preventivne aktivnosti usmjerene prema najugroženijim sudionicima u cestovnom prometu (pješaci i biciklisti).

Kod Osnovne škole Belica informativnom punktu pristupili učenici 3. a razreda te im je pritom skrenuta posebna pažnja na pravilan način kretanja prometnicama te na opasnosti koje im prijete na cesti.

Pješacima i biciklistima koji su posjetili informativni punkt posebna pažnja je skrenuta na sigurno i pravilno kretanje prometnicama, dok je vozačima motornih vozila skrenuta posebna pažnja na „četiri ubojice u prometu“ (prekršaji brzine, alkoholiziranosti vozača, ne korištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje – distrakcija). Ujedno, svi vozači motornih vozila upozoreni su na važnost korištenja sigurnosnih sjedalice za djecu tijekom vožnje.

Svim posjetiteljima informativnog punkta podijeljeni su promidžbeni materijali osigurani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i Vijeća za prevenciju Međimurske županije (dječje reflektirajuće kabanice, reflektirajuće trakice, privjesci) te edukativni letci.

(tekst i foto: PU međimurska)