U Kvitrovcu obilježen „Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama“

Policijska uprava međimurska  u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije te Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti u zajedničkoj preventivnoj aktivnosti 

Dana 26. lipnja svake se godine obilježava „Međunarodni  dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama“.

Policijska uprava međimurska i ove je godine u cilju obilježavanja u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske Županije te Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, provela preventivnu akciju, ovaj put u romskom naselju u Kvitrovcu.

Od 9 do 11 sati na informativnom punktu uspostavljenom Mobilnim preventivnim centrom policije, prisutnim građanima dijeljeni su edukativni tiskani preventivni materijali na hrvatskom i romskom jeziku kao i promotivni reflektirajući preventivni materijali s prigodnom porukom  „Recite ne drogama“.

Svi zainteresirani građani mogli su stupiti u osobni kontakt s policijskim službenicima za prevenciju koji se u svom radu između ostalog bave i prevencijom zlouporabe droga kao i stručnjacima Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, a koji se bave prevencijom i tretmanom problema ovisnosti.

Ovakva suradnja i uspješna praksa održava se već desetak godina, a s ciljem smanjenja rizika od razvijanja ovisnosti i zlouporabe droga koji osobito prijete mladima.

Provedene preventivne aktivnosti uz stručnjake, sudionike informativnih punktova, svojom nazočnošću uz ravnateljicu Zavoda za javno zdravstvo, doktoricu Marinu Payerl-Pal podržao je  i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, koji je ujedno i predsjednik županijskog Povjerenstva za suzbijanje zloupotrebe droga.

Akcija je i ove godine privukla većinu mještana među kojima je bilo građana svih uzrasta, mladih ali i njihovih roditelja pa su stručnjaci imali prigodu odaslati važne preventivne poruke vezano na prevenciju ovisnosti i suzbijanje zlouporabe droga.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo, dr. Payerl-Pal u svom je obraćanju istaknula da: U cilju što boljih rezultata, djelujemo multisektorski – od škola do Međimurske županije i policije – kako bismo problem sveli na najmanju moguću mjeru.

(tekst i foto: PU međimurska)