U Kotoribi održana je II. komponenta (radionica) Nacionalnog preventivnog projekta “Imam Izbor”

U petak, 25. i ponedjeljak, 28. studenog 2022. godine u Osnovnoj školi Jože Horvata u Kotoribi održana je II. komponenta (radionica) Nacionalnog preventivnog projekta “Imam Izbor” pod nazivom “Za nasilje nema opravdanja”.

Tijekom održavanja radionice predavanje učenicima petih razreda navedene škole održao je Spomenko Gojsek kontakt policajac Policijske postaje Prelog uz potporu policijskih službenika za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske.

Kroz predavanje učenici su na njima prihvatljiv i zanimljiv način upoznati sa vrstama nasilja te mogućim posljedicama kako za osobe prema kojima je nasilje izvršeno tako i osobama koje su se nasilno ponašale. Posebna pozornost je posvećena nasilju u obitelji i među vršnjačkom nasilju te se kod istih nastojala potaknuti i razviti sposobnost prepoznavanja neprihvatljivog i nedopustivog ponašanja i stvoriti pozitivni stavovi koji su u skladu s pozitivnim vrijednostima društva u kojem živimo.

Učenici si isto tako tijekom predavanja upoznati s potrebom prijavljivanja nasilnih ponašanja te kako i kome ista mogu prijaviti, jer za nasilje nema opravdanja.

(tekst i foto: PU međimurska)