U ČAKOVCU SE SUSRELI UMIROVLJENI POLICAJCI MAĐARSKE, SLOVENIJE I HRVATSKE

Umirovljeni policajci iz Nagykanisze, Marcalija, Maribora, Zaboka, Varaždina i Čakovca, susreli su se danas, 18. svibnja u Čakovcu po 19-ti put. Udruga umirovljenika unutarnjih poslova – Čakovec organizirala je ovaj međunarodni susret, koji je započeo polaganjem vijenaca delegacija kod spomenika Nikoli Zrinskom, a nastavljen je odavanjem počasti svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kod Spomen zida na Trgu Republike.

04

05

U atriju Starog grada Zrinskih dvjestotinjak članova udruga umirovljenika iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske pozdravili su saborski zastupnik i gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač i njegov zamjenik Mario Medved, načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić, te predsjednik Udruge umirovljenika Dragutin Bajsić.

07

09

Okupljenim umirovljenicima pozdrave je uputio i međimurski župan, Matija Posavec. Nakon srdačne dobrodošlice umirovljeni policajci razgledali su postav Muzeja Međimurja i utvrdu Zrinskih, te prošetali centrom Čakovca. Evociranjem uspomena na dobre stare policijske dane, kao i na dosadašnja druženja, susret je u neformalnom tonu nastavljen u restoranu „Fontana“ u Mačkovcu.

06

Svakako bez svesrdne pomoći Grada Čakovca, Zrinske garde i članova KUD-a Mačkovec ovaj susret se ne bi mogao realizirati, stoga im se Udruga umirovljenika unutarnjih poslova – Čakovec najsrdačnije zahvaljuje, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: PU međimurska)

02

03