U Čakovcu počela tradicionalna manifestacija „PORCIJUNKULOVO 2018.“

Danas je počelo ovogodišnje Porcijunkulovo. Prvi put kao hrvatska Top manifestacija, sedam dana Čakovec će biti turističko središte kontinenta. Ove godine nastupaju Žiga, Zvonko Bogdan, Tony Cetinski, Massimo, Nina Badrić, Crvena jabuka i Četiri tenora.

Na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice održanoj 26. lipnja 2018. godine donesena je Odluka o uvrštenju “Porcijunkulovog” u TOP događanja Hrvatske. Osim što je to veliko priznanje Gradu Čakovcu, organizatoru Turističkoj zajednici grada Čakovca, te svima koji svojim programima i aktivnostima pridonose njenom uspjehu, ova Odluka za sobom povlači i financijsku nagradu od 100.000,00 kuna.

Ova sredstva najvećoj kulturno-turističkoj manifestaciji u Međimurju omogućit će zadržavanje visoke kvalitete sadržaja koje nudi ova manifestacija. Pedeset i četiri godine koliko se manifestacija održava, ovom odlukom prihvaćena je i prepoznata kao vrhunska manifestacija, te će to sigurno biti dodatni podstrek kako u organiziranju, tako i u brendiranju Čakovca te njegove bogate kulture i baštine.

I Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica prepoznali su kompleksnost organizacije i njenu vrijednost na međunarodnoj razini, te činjenicu da iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja. (https://www.cakovec.hr)

(foto: R. Tomanić)

PROGRAM

Detaljni program možete pogledati na ovom linku:

https://www.porcijunkulovo.com/program/