TRIBINA „MUZEJI I ARHIVI U POUČAVANJU POVIJESTI“

Minule subote, 8. travnja, u Muzeju Međimurja Čakovec održana je tribina pod nazivom: “Muzeji i arhivi u poučavanju povijesti”. Tom prigodom održana su četiri zanimljiva predavanja: ravnateljica Muzeja, Maša Hrustek Sobočan govorila je o mogućnostima edukacije u MMČ-u; prof. Višnja Matotek za temu izlaganja odabrala je suradnju škole i muzeja; prof. Sonja Miličević Vukelić izlagala je o videozapisima hrvatskih muzejskih zbirki u e-nastavi povijesti, a prof. Zdenko Samardžija obradio je temu Povjesničar u arhivu – otvaranje novih tema i revizije ranijih istraživanja.

 

01

Tribina je održana s ciljem većeg povezivanja muzeja s profesorima povijesti međimurskih škola u zajedničkom kreiranju edukacijskog sadržaja i terenske nastave za učenike. Na tribini su profesorima podijeljene ankete o dosadašnjoj suradnji muzeja i škola, a odgovori će služiti kao temelj za korigiranje buduće suradnje.

02

Organizatori skupa su Muzej Međimurja i Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava, a suradnik i sponzor “Školska knjiga” iz Zagreba. Skupu je nazočio i glavni urednik za povijest “Školske knjige” prof. Deniver Vukelić.

Na skupu je najavljen novi edukacijski projekt Muzeja i Udruge pod nazivom: „UČMUČ“ (Učenik – Muzej – Učitelj).

Maša Hrustek Sobočan

ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec

03