Treća komponenta preventivnog programa – “Reci ne drogama”

U četvrtak, 13. prosinca u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca u Maloj Subotici, u sklopu treće komponente preventivnog projekta Policijske uprave međimurske – „Imam izbor“, za učenike petih razreda policijski službenik za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave, Branko Jakupak održao je interaktivno predavanje na temu „Reci ne drogama“.

Tijekom predavanja učenici su na njima prihvatljiv način upoznati s opasnostima koje u sebi kriju opojne droge, kriminalitet vezan uz njih i posljedice koje mogu proizaći iz loše donesenih odluka. Činjenica je da, kada su pitanju sredstva koja izazivaju ovisnost, samojedna kriva i nepromišljena odluka zaista može dovesti do situacije koja može promijeniti život, budućnost, karijeru. Ovom predavanjem želi se poticati i razvijati sposobnost prepoznavanja rizičnih situacija i usvajanja znanja o štetnosti zlouporabe droga, alkohola i drugih rizičnih ponašanja.

Nakon održanog predavanja učenici su upoznati s aktivnostima preventivne akcije “MIR I DOBRO“, a sve kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana. Upoznati su s opasnostima koje prijete pri nestručnom i nepropisnom korištenju pirotehničkih sredstava uz što je naglašeno da i mali trenutak nepažnje dovoljan da se dogodi nesreća.

Kako bi im informacije o samozaštitnim mjerama i savjetima vezane uz uporabu pirotehničkih sredstava bile dostupne podijeljeni su im letci “MIR I DOBRO”.

(tekst i foto PU Međimurska)