Tko su Tutići? Molitvena zajednica TOTUS TUUS okupila 40 mladih u Murskom Središću

Na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, 12.05.2018. u subotu, u našoj župi Svetog Ladislava i Marije Kraljice Mursko Središće održavao se susret mladih pod simboličnim i simpatičnim nazivom UTTIČNICA – priključi se!, u organizaciji molitvene zajednice TOTUS TUUS (Sav Tvoj) iz Čakovca.

Četrdesetak mladih iz raznih mjesta našeg Međimurja pa i šire, okupilo se u župnom dvoru gdje su uz molitvu, pjesmu, radionice, igru, svetu ispovijed, svetu misu i na kraju klanjanje pred Presvetim Oltraskim Sakramentom obogatili svoje živote i jako dobro iskoristili svoje dragocijeno vrijeme Bogu na slavu i čast. Ovom prilikom zahvaljujemo našem župniku vlč. Tomisalvu Antekoloviću koji je velikodušno podržao susret, gradonačelniku Draženu Srpaku koji je odobrio ručak za mlade u pansionu „Ilonka“, svim dobrim domaćicama koje su svojim delicijama zasladile ovaj predivan događaj i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog susreta.

Molitvena zajednica Totus Tuus započela je svoje djelovanje u Čakovcu 2001. god. kao ogranak zajednice iz Njemačke, nakon prvog zajedničkog hodočašća u Međugorje koje su organizirali Nijemci, pod vodstvom Leona Dolenca. Mladi iz Čakovca bili su iznenađeni, oduševljeni i potaknuti primjerom Nijemaca koji su u tih pet dana u Međugorju posvjedočili ljepotu života s Isusom i Marijom kao majkom. U njihovim se srcima rodila želja da žive Marijine poruke (sveta misa po mogućnosti svaki dan, dnevna molitva ružarija – molitva srcem, post srijedom i petkom, čitanje Svetoga pisma svaki dan i mjesečna ispovijed).

Nakon povratka oni se okupljaju na zajedničku molitvu. Od samoga početka zajednica je imala veliku podršku Nijemaca koji su često dolazili, pomagali i ohrabrivali ove mlade ljude na njihovom putu s Marijom. Oni svoje živote žele posvetiti novoj evangelizaciji i življenju svega onoga što Katolička crkva u svojem bogatstvu nudi. Potaknuti tom željom, 23. lipnja 2007. prva skupina mladih dala je obećanja da će kroz godinu dana živjeti u službi zajednice Totus Tuus. Providnošću Božjom, zajednica se proširila, tako da sad ista djeluje i u Zagrebu, Križevcima, Osijeku, Mostaru i Ljubljani.

Svoje živote žele u potpunosti predati Blaženoj Djevici Mariji, biti u Njenoj službi na slavu Božjega Kraljevstva i za spasenje duša; uz razne kamove za djevojčice i dječake od 9-14 godina, te kampove, hodočašća i razna druženja za mlade od 15 godina na dalje, za obitelji i živjeti i biti TOTUS TUUS: Sav Tvoj, Isuse, po Tvojoj i našoj Majci, Blaženoj Djevici Mariji.

Članovi zajednice se od milja nazivaju TUTIĆI i oni su dolazili jednom mjesečno u našu župu raditi pripremu firmanika za njihovu punoljetnost u vjeri. Zajedenici se mogu priključiti svi mladi koje pozivamo da se više uključe u ovakve zabavne načine slavljenja i dobrog provoda. U galeriji slika pogledajte dio atmosfere sa susreta.

Tekst Janja Kontrec, foto Gabrijel Fabić