Svečano uručenje ugovora za projekt „Pronađi me!“

Udruga specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin jučer, 6. srpnja, potpisala je ugovor za projekt „Pronađi me! – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu“. Ugovor je svečano uručen od strane ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića te ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara. Svečanoj ceremoniji u ime Udruge prisustvovala je osoba ovlaštena za zastupanje.

Projekt „Pronađi me!“ sufinanciran je od strane Europskog socijalnog fonda koji za cilj ima unaprijediti vještine mladih, smanjiti njihovu nezaposlenost, potaknuti ih na aktivno sudjelovanje te im omogućiti pristup tržištu rada. U okviru projekta ukupno je uručen 31 ugovor sumarne vrijednosti u iznosu od 50 milijuna kuna od čega je Udruzi specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin dodijeljeno 1.886.002,54 kn. Projekcije ministarstva predviđaju da će se u projektne aktivnosti uključiti oko 740 mladih neaktivnih osoba.

Sama Udruga projekt provodi pod nazivom „ZAjedno“, a zahvaljujući ovom projektu, kroz aktivnosti usmjerene povećanju zaposlenosti mladih kojima će se olakšati zapošljavanje i pristup tržištu rada, doprinijeti će se i razvoju civilnog društva lokalne zajednice. USJP „RODA“ Varaždin iskusna je organizacija koja već dugi niz godina uspješno provodi različite projekte te je i ovim pothvatom dokazala kvalitetu i ozbiljnost u realizaciji svojih ciljeva te ostvarenju misije i vizije Udruge.

USJP “RODA”