Svečano dodijeljena Medalja Grada Varaždina USJP „RODA“ Varaždin u 2021. godini

Jučer, 6. prosinca 2021. godine prigodom obilježavanja Dana Grada Varaždina i blagdana sv. Nikole, Udruzi specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin kao pravnom zastupniku Specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“, svečano je dodijeljena Medalja Grada Varaždina za izniman doprinos oslobođenju Grada Varaždina, obrani Republike Hrvatske te očuvanju istine o Domovinskom ratu. Također,  nagradu Grada Varaždina posthumno je dobio i naš ratni Zapovjednik koji nas je prerano napustio, general Goran Mihalić.

Javna priznanja uručena su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina, a na kojima su zajedno s ostalim gostima prisustvovali i izaslanik predsjednika Vlade RH i župan Varaždinske županije, gospodin Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Varaždina, gospodin Neven Bosilj kao i predsjednica Gradskog vijeća, gospođa Zdravka Grđan, koji su se prisutnima obratili s nekoliko riječi istaknuvši pritom velike planove Grada Varaždina za budućnost.

Mi kao Udruga iznimno smo ponosni što smo nakon dugog niza godina proteklih od rata i dalje aktivni te i dalje čuvamo vrijednost i dignitet Domovinskog rata što je i javno prepoznato. Nastojati ćemo i dalje u našim ciljevima i težnji da mi kao mali ljudi čuvamo povijest rata te uspomene na naše poginule kolege i prijatelje.

USJP “RODA”