Svako dijete treba obitelj!

Četvrtkom je u Murskom Središću sajmeni dan pa se na gradskom placu uvijek nađe puno ljudi, a to je svakako i prilika za neku promotivnu akciju. Danas su svoj štand postavile Marina Hoblaj predsjednica Udruge udomitelja djece Međimurja koja je također i predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo, te zaposlenica Udruge putem javnih radova Vesna Horvat.

Kako nam je rekla Marina Hoblaj, Forum je mreža 14 udruga iz cijele Hrvatske koja okuplja više od 300 udomiteljskih obitelji i oko 500 udomljene djece i mladih.

U sklopu Nacionalne kampanje za promicanje udomiteljstva Marina i Vesna dijelile su informativne letke, a za simboličan dobrovoljni prilog svaki je građanin dobio prekrasnu narukvicu s natpisom „Svako dijete treba obitelj“.

Ova akcija dočekana je s velikim simpatijama svih koji su se našli na gradskom placu te je rijetko tko prošao kraj štanda, a da se nije zaustavio, porazgovarao s Marinom i Vesnom koje su vrlo ljubazno i susretljivo odgovarale na sva pitanja i s velikim zadovoljstvom predstavljale ovu Nacionalnu kampanju.

(R. Tomanić, foto rt)