Suradnja Udruge Specijalne jedinice policije “RODA” Varaždin i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Udruga Specijalne jedinice policije “RODA” Varaždin uspješno je završila još jednu poslovnu godinu, obilježenu izuzetnim postignućima. Osim redovnih aktivnosti i projekata koje kontinuirano provodimo, s oduševljenjem ističemo da smo u ovoj godini stekli pravo na trajnu financijsku potporu od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva putem sustava Temeljne sustavne podrške.

Navedeno pravo na trajno financiranje predstavlja iznimno priznanje, a isto su stekle organizacije civilnog društva u Republici Hrvatskoj koje su se istaknule svojim dosadašnjim radom i ostvarenim rezultatima. Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva predstavlja ključnu instituciju za suradnju, povezivanje i financiranje organizacija civilnog društva u zemlji.

Udruga specijalne jedinice policije „RODAˇ Varaždin već od 2017. godine kontinuirano ostvaruje pravo na financijsku potporu Nacionalne zaklade putem raznih projekata. Temelji Udruge utemeljeni su na vrijednostima solidarnosti, zajedništva i društvene odgovornosti. Kroz svoje djelovanje pružamo nesebičnu pomoć članovima udruge i drugim pripadnicima organizacija civilnog društva. Naš fokus je na unapređenju životnih potreba, interesa te rješavanju osobnih problema.

Nadalje, putem edukacija iz područja informatike i komunikacije, kao i kroz sportske i rekreativne aktivnosti, pružamo mogućnosti aktivacije u društvenu zajednicu, podizanje kvalitete života i poticanje društvene odgovornosti. Posebnu pažnju posvećujemo mladima, osobito onima iz ranjivih skupina, kroz edukaciju i osnaživanje za uključivanje na tržište rada te aktivno sudjelovanje u široj zajednici.

Zahvaljujući ostvarenim rezultatima i angažmanu u provedbi različitih projekata, stekli smo pravo na trajno, stalno i neovisno o projektima, financiranje iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Ova podrška predstavlja izuzetno važan korak naprijed, označavajući prepoznavanje i podršku za naš dosadašnji rad te neprocjenjiv doprinos zajednici.

Ovo financiranje omogućit će Udruzi proširenje i poboljšanje aktivnosti kako bi još učinkovitije služila svojoj zajednici te nastavila promicati važne vrijednosti i odgovornosti koje su temelj njezinog djelovanja. S postignutim uspjehom, s nestrpljenjem i optimizmom gledamo prema budućnosti te se nadamo jednako uspješnom nizu aktivnosti i projekata u godinama koje su pred nama te ovim putem zahvaljujemo Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva na ukazanom povjerenju i podršci.

RODA Varaždin