Suradnja udruge Mladi informatički stručnjaci i informatičke tvrtke King ICT

Vrijedna donacija uložena u obrazovanje djece i mladih

Zahvaljujući podršci i donaciji renomirane informatičke tvrtke King ICT, udruga Mladi informatički stručnjaci (MIS) nedavno je organizirala i provela besplatan informatički tečaj za napredne osnovnoškolce u trajanju od 20 školskih sati. Tečaj je bio orijentiran na produbljivanje znanja i usavršavanje vještina programiranja u programskom jeziku C++.

-Naši članovi, ujedno vrsni natjecatelji na informatičkim natjecanjima, već su svladali napredne tehnike programiranja u programskom jeziku Python. Naš partner – tvrtka King ICT, omogućila nam je da napravimo pozitivan iskorak i prenesemo našim polaznicima znanja o C++-u, najbržem jeziku u razvoju računalnih algoritama. Ovaj tečaj osigurao im je kvalitetnu podlogu za napredovanje i razvoj vještina potrebnih za natjecateljsko programiranje. Jer, osim točnih rješenja, za ostvarenje najboljih rezultata važno je ponuditi rješenje koje daje točan rezultat u zadanom vremenskom okviru, u čemu će im novostečena znanja uvelike pomoći, objasnio je voditelj tečaja Dejan Drabić, mag.ing.

Voditelj Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije naglasio je da udruga MIS bilježi kvalitetnu suradnju s jednom od najboljih hrvatskih informatičkih tvrtki koja je obrazovanje prepoznala kao ključan preduvjet uspjeha.

-Ova donacija omogućila je učenicima stjecaje novih znanja, ali i dala značajan podstrek njihovu daljnjem radu, a u cilju postizanja napretka, razvoja izvrsnosti i, u konačnici, osiguravanja svijetle budućnosti mladim naraštajima, zaključio je Drabić.

Andreja Šmitran, mag.nov.