Sudionici projekta “Osnaženi udomitelji, uspješnija djeca” subotu su proveli na poučnom izletu u Trakošćanu

Uz stručno vodstvo posjetili su muzej i upoznali dio njegove bogate povijesti. Mlađa djeca sa čuđenjem su gledala kako su kreveti u ono vrijeme bili mali, kako su vitezovi bili niski, a najviše ih je impresioniralo to što je dvorac sagrađen tako visoko na brdu u vrijeme kad nije bilo dizalica i ostale mehanizacije. Djeca i mladi naučili su da je dvorac sagrađen u 13. stoljeću, da je više puta dograđivan te da je bio najduže pod vlasništvom obitelji Drašković. Ovim su izletom oni stariji ponovili povijest tog kraja, dok su mlađi naučili nešto novo.

Nakon razgledavanja dvorca, svim sudionicima, Udruga udomitelja djece Međimurja platila je ručak u Hotelu Orion, tako da su se sretni i punih trbuha vratili svojim kućama.

Sve sudionike pratila je i brinula se za njih ekipa volontera kojima ovim putem želimo zahvaliti.

Program “Osnaženi udomitelji, uspješnija djeca” financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge udomitelja djece Međimurja i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Udruga udomitelja djece Međimurja